ŠOLAK I ĐILAS U NOVOJ KAMPANJI PROTIV TELEKOMA: LJubomorni zbog dividendi - udarili i na Piksija

E. R.

01. 12. 2021. u 13:42

ODMAH nakon što je iz "Telekoma Srbija" najavljena isplata dividende za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,16 milijardi dinara, što se i desilo 29. novembra, mediji pod kontrolom Dragana Šolaka i Dragana Đilasa krenuli su u novu besramnu kampanju protiv državne kompanije!

ШОЛАК И ЂИЛАС У НОВОЈ КАМПАЊИ ПРОТИВ ТЕЛЕКОМА: Љубоморни због дивиденди - ударили и на Пиксија

Foto: Printscreen

Ostrvili su se na "Telekom", koji je glavni konkurent "Junajted grupi", ali su i najbrutalnije udarili na Dragana Stojkovića Piksija, selektora nacionalne fudbalske reprezentacije, i to samo koji dan nakon što su srpski fudbaleri maestralnom pobedom protiv Portugala izborili plasman na Svetsko prvenstvo i doneli najveću radost narodu.

Portal "Direktno", pod direktnom kontrolom Drgana Đilasa, objavio je da Piksi od Fudbalskog saveza Srbije, čiji je "Telekom" generalni sponzor, dobija kao platu milione evra i to proglasio za neviđeni skandal. Naravno, za ovu tvrdnju nisu izneli ni jedan dokaz, ali su zato poručili da Piksi zarađuje "naše pare", da se FSS i "Telekom" rasipaju, dok "Srbija grca u bedi i siromaštvu".

Već sledećeg dana su promenili ploču, pa je Šolakova televizija "Sport klub" objavila, a portal "Direktno" preneo, da "Telekom" uopšte nema para za FSS! Opet bez ijednog dokaza, ovi mediji su pustili priču da zbog kašnjenja isplata iz "Telekoma" sudijama u Superligi Srbije kasne honorari i to proglasili za neviđenu bruku.

Očigledno je da se ne biraju sredstva za kampanju protiv svoje poslovne konkurencije. Pritom, ove objave ispadaju smešne, pa jednog dana tvrde da se "Telekom" preko Fudbalskog saveza rasipa "našim parama", a drugog dana da "Telekom" za FSS nema para! Možda bi im bilo najbolje da se dogovore - ima li ili nema "Telekom" pare?!

Šta je tačno? Istina je da srpski državni gigant u telekomunikacijama ogroman novac zarađen svojim uspešnim poslovanjem zapravo daje svojim vlasnicima, Republici Srbiji i njenim građanima, što preko plaćanja svih mogućih poreza i doprinosa, što preko dividendi. Usput ima snagu i da podrži najbolje srpske fudbalere, koji su napokon počeli da usrećuju naciju.

S druge strane, Dragan Šolak kompletan profit "Junajted grupe" usmerava na svoje ofšor firme od Kariba do Sejšela, kupuje luksuzne vile od Švajcarske do Floride, rasipa milione na privatne avione i golf terene, a na sve moguće načine izbegava plaćanje poreza državi Srbiji. Ironično, u isto vreme, Šolakovi mediji u Srbiji sebe bez blama proglašavaju za nekakve žrtve i kao papagaji ponavljaju da su ugroženi.

Vrhunac ironije je možda to što ta ista "Junajted grupa" i taj isti "Sport klub" suprotno Zakonu o elektronskim medijima imaju monopol na TV prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, čijeg selektora u isto vreme omalovažavaju.

Lučić: Dividende svake godine sve veće

GENERALNI direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nedavno je poručio da ova kompanija beleži odličan trend rasta prihoda i profitabilnosti.

- Ove 2021. godine imaćemo bar duplo veći profit nego prošle godine, a tada smo imali duplo veći profit nego godinu ranije. Samim tim, i akcionari su sada dobili dvostruko veće dividende, jer ovih 4,16 milijardi je duplo više nego 2020 - istakao je Vladimir Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)