VULIN: Hteli su da uhapse Andreja i da tako prisile Vučića da da ostavku

Novosti online

08. 10. 2021. u 18:37

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na TV Pink otkrio je nove detalje o aferi "Jovanjica" i prisluškivanju predsednika Vučića.

ВУЛИН: Хтели су да ухапсе Андреја и да тако присиле Вучића да да оставку

Foto: Printskrin TV Pink

Vulin je rekao da slučaj "Jovanjica" nema nikakve veze sa Koluvijom.

- Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, to će odlučiti i time se bavi sud. Mi ovde danas govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da učestvuju u radnjama koje su nespojive za policijace, koji su bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rođenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku - kaže Vulin za TV Pink.

Vulin je rekao da ko neće na poligraf, nešto krije. Kada je predsednik čuo da su lica odbila poligraf, samo je ćutao i rekao da mora da se bavi energetikom, prenosi Aleksandar Vulin.

- Danas je Sektor unutrašnje kontrole imao jednu opsežnu aktivnost, ponudio je poligraf troje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Jedna bivša državna sekretarka i dva aktivna pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova su imali mogućnost da na poligrafu odgovore na određena pitanja koja im je postavio Sektor unutrašnje kontrole. Sve troje su odbili da odgovaraju na pitanja bez nekog valjanog obrazloženja. Znate, kada nećete da idete na poligraf, onda nešto krijete. Šta vas je koštalo da budete tih deset minuta na poligrafu, da kažete to što imate, da odgovorite to što imate? Ili po prvi put niste znali pitanja? Ili po prvi put ste imali poligraf na koji ne možete da utičete u smislu postavljanja pitanja. Mi smo dakle, pokrenuli jednu akciju, juče je doneta odluka da se pokrene akcija, ja sam o tome juče referisao predsedniku Vučiću  i rekao mu da će se to desiti da ne bude iznenađen kad  to bude video u medijima. I on mi je rekao da  očekuje da niko neće pristati na poligraf. Nadao se kao i svi mi do poslednjeg trenutka  da ipak neće biti tako, da ćemo dobiti istinu i da će ta istina biti takva da niko nije pokušao da zloupotrebi sve ovo i da niko nije želeo da izvrši napad na porodicu Vučić, na Andreja, na Aleksandra - istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. 

Foto: Printskrin TV Pink

Prisluškivanje je imalo za cilj da pronađe kompromitaciu za predsednika Vučića ili članove njegove porodice.

- Kada to nije prošlo, kada nisu našli ništa što bi moglo da uprlja predsednika Vučića i članove njegove porodice, onda je došla "Jovanjica" - rekao je ministar.

Vulin kaže da je telefon bio uhapšen i nakon hapšenja. 

- To se ne radi - rekao je Vulin i pitaš šta je bila ideja toga.

On je takođe rekao da je došlo do menjanja ambalaže i da neko koristi taj telefonski aparat.

- Neko je pokušao da uđe na server u Jovanjici i sigurni smo da je neko pokušao da nešto izbriše ili doda - rekao je ministar.

U imeniku Koluvije nije bilo ni broja telefona Vučića, a kamoli razgovora.

- Nikakve veze između Koluvije i bilo kog člana porodice Vučić nije bilo - rekao je Vulin.

Koluviji je nuđeno da izmisli kontakte sa Vučićima, otkrio je Vulin.

On je takođe rekao da je bilo saradnje paralelne strukture u MUP sa zapadnim službama.

- Cela ideja je bila da se nađe način da se kompromituje porodica Vučić - rekao je Vulin.

Ministar kaže da u MUP nema mesta za one koji su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja.

- To ne sme da se dešava. To ne sme da se ponovi, nikada - rekao je Aleksandar Vulin.

Ministar je rekao da će se ceo slučaj ispititati do kraja.

- Srbija će saznati kakva je bila uloga svakog - rekao je Vulin.

- Sektor unutrašnje kontrole je potpuno samostalan organ MUP-a i on samostalno određuje koje će istrage da pokrene. U MUP-u nema mesta za one koji su pokušavali da povežu predsednika i njegovu porodicu sa kriminalom, jer to nije istina. Tako urušiti poverenje u policiju je neprihvatljivo. To ne može, to ne sme da se dešava. Da smo imali takve ljude koji su u stanju da zloupotrebe svoju funkciju MUP ne bi imao ovakav uspeh kao što je imao u proteklih godinu dana - dodao je on.

On je dodao da je Aleksandar Vučić jedini političar koji može pobediti na predsedničkim izborima u prvom krugu i da ako on ne bude kandidat SNS, to će značiti da je SNS popustila pod udarima stranaca.

- Ne bude li SNS predložio Aleksandra Vučića, kandidovaću se za predsednika - rekao je on.

Gostovanje je zaključio rečima - Mi svog predsednika nećemo dati!

Prethodno je Tomislav Radovanović načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije potvrdio pisanja "Novosti" da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka od ranije imala takav dogovor sa bivšim rukovodstvom MUP-a i da su zbog toga odbili detektor laži.

Slučaj "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima.

Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz "plan B" diskredituju predsednikovog brata - objasnio je Radovanović na TV Prva.

Prelomna tačka u početku plana bio je put tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)