POZIV NA SLOGU I JEDINSTVO: Srpska lista o opstanku Srba na Kosovu i Metohiji

D. Zečević

17. 08. 2021. u 17:12

POZIVAJUĆI na jedinstvo zbog opstanka i budućnosti srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohiji , predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za novinare održanoj danas u Gračanici rekao da će Srpska lista nastaviti da okuplja Srbe pod istim barjakom kako bi lakše prebrodili sve nedaće i ostali da žive na ovim prostorima.

ПОЗИВ НА СЛОГУ И ЈЕДИНСТВО: Српска листа о опстанку Срба на Косову и Метохији

Foto: SL

- Neko ovde pokušava da podeli naš narod. Kada odem u centralnu Srbiju ja kažem da sam sa Kosova, to kažete i vi kada odete, ali to nije isto, nije isto živeti ovde i na Severu, i zato nam je potrebno jedinstvo, a najmanje što nam u ovom trenutku treba je podela. Još jednom vas molim i pozivam da se ne delite, već da svi zajedno kao i do sada pokažemo koliko smo jedinstveni, koliko smo složni, koliko mislimo na našu budućnost, koliko nam je važno da budemo ovde, ostanemo ovde, i koliko nam je u interesu da naša deca žive bolje - rekao je Rakić u Gračanici.

Na konferenciji za novinare povodom predstojećih izbora obratili su se i aktuelni predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik PO grada Priština Ljubinko Karadžić koji su u jednom bili saglasni, a to je da će pružiti podršku kandidatkinji SL za predsednika opštine Gračanica, Ljiljani Šubarić.

Inače, juče je istekao rok za predaju kandidatura za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji na kojima Srpska lista  izlazi sa 11 kandidata za gradonačelnike opština, a kandidate za odbornike će imati u 22 opštine na Kosovu i Metohiji gde će se birati predsednici 38 opština i odbornici lokalnih samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)