KRALjEVO – Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, policija je uhapsila V.K.(39) iz Kraljeva, radnika Javnog preduzeća “EPS”, dok će protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Pročitajte još: Uhapšeno pet bivših radnika EPS zbog zloupotrebe službenog položaja

Sumnja se, naime, da su V.K. kao referent u Tehničkom centru Kraljevo JP “EPS” i njegov pedesetjednogodišnji saučesnik, od novembra 2018. do septembra prošle godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništvo “EPS“.

Oni su potom, kako se sumnja, na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica. Na ovaj način osumnjičeni su oštetili Javno preduzeće "EPS" Srbija za 3.362.304 dinara, za koji iznos su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Ovo hapšenje realizovano je zahvaljujući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća "EPS" Srbija, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu na saslušanje.