Uhapšeno pet bivših radnika EPS zbog zloupotrebe službenog položaja

Novosti Online/G. Ćirović

17. 07. 2019. u 12:05

Ухапшено пет бивших радника ЕПС због злоупотребе службеног положаја

Foto: D. Dozet

Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv
korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole JP „EPS“ Srbija, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Uhapšeni su: M. V. (1973), bivše odgovorno lice Direkcije za upravljanje „Elektrosrbije“ Kraljevo, D. T. (1967), odgovorno lice „Elektrodistribucije“ Kraljevo, D. M. (1957), bivše odgovorno lice za tehnički sistem „Elektrodistribucije“ Kraljevo, Lj. P. (1957), bivše odgovorno lice Sektora energetike i investicije „Elektrodistribucije“ Kraljevo i D. J. (1985), bivši radnik Službe za energetiku „Elektrosrbije“ Kraljevo.

PROČITAJTE JOŠ -Uzgajali tonu droge za Evropu

Sumnja se da su oni u postupku koji su sprovodili službenici „Elektrodistribucije“ Kraljevo i „Elektrosrbije“ Kraljevo, izmenili predlog uslova za izdavanje uslova za izradu projektne dokumentacije po zahtevu „Hidroenergo Dubočica“ iz Beograda, a radi priključenja na distributivnu mrežu mini-hidroelektrane "Dubočica" suprotno Pravilima o radu distributivnog sistema „EPS“ Srbija.

EPS SE ZAHVALjUJE MUP-u NA SARADNjI

Ovim povodim Saopštenjem za javnost oglasilo se i JP „EPS“ u kojem se navodi da je policija hapšenje obavila na osnovu kontrole Sektora za kontrolu i bezbednost „EPS“ istovremeno se zahvaljujući pripadnicima Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i Posebnom odeljenjeu za suzbijanje korupcije u Kraljevu na uspešnoj saradnji.


Na ovaj način su, kako se sumnja, podnosiocu zahteva "Hidroenergo Dubočica" omogućili da umanji troškove priključenja na distributivni sistem „EPS“-a u iznosu od 2.416.557 dinara. Takođe, za ovaj novčani iznos pribavljena je protivpravna imovinska korist za „Hidroenergo Dubočicu“, a na štetu „EPS“ Srbija.

Osumnjičenima M. V. i Lj. P. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok su ostali osumnjičeni privedeni u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije