Epidemiolog Tiodorović upozorava: Ne razmišlja se o vanrednom stanju - Mere mogu biti pooštrene u KRITIČNIM GRADOVIMA

Tanjug

23. 06. 2020. u 09:48

Епидемиолог Тиодоровић упозорава: Не размишља се о ванредном стању - Мере могу бити пооштрене у КРИТИЧНИМ ГРАДОВИМА

Foto: Tanjug

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije korona virusa
EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije korona virusa, ali da će najverovatnije biti doneta mera obaveznog nošenja maski u javnom prevozu, tržnicama, pijacama i zatvorenom prostoru uopšte.

Pročitajte još: "Začudila me navala turista u Grčku, još nije vreme za letovanje, virus još prisutan": Dr Tiodorović o novom naletu korone

Kako je rekao treba ozbiljno shvatiti da skupovi, bilo utakmice ili žurke, kao i okupljanja, takođe doprinose širenju virusa, što posebno treba da shvati mlađi deo populacije.

"Nema opravdanja za uvođenje vanrednog stanja. Postoje mere i moramo od sredine do sredine uvoditi zaoštravanje i ublažavanje mera u zavisnosti od situacije", rekao je Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba.

Pročitajte još: Razmatraju se restriktivne mere jer postoji pretnja od razbuktavanja korone: Upozorenje dr Jankovića

On je pojasnio da rezultati poslednjih dana navode da se razmišlja o pooštravanju mera za sprečavanje širenja korona virusa.

"Nažalost maske, distanca, pranje ruku, dezinfekcija nisu dovoljno na nivou u celoj Srbiji kao što bi to trebalo da bude", pojasnio je on i dodao da u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu situacija ide ka nepovoljnoj.

Situacija u tim sredinama nas dovodi u situaciju da razmišljamo o pooštravanju određenih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mile

23.06.2020. 22:28

Kaže poštovani epidemiolog između ostalog, da utakmice doprinose širenju virusa, a radi Zvezdine proslave i derbija, kao i tenisa, sa svojim Kriznim štabom daje puni doprinos ukidanju mjera zabrane okupljanja i samim tim širenju epidemije. Sramota.

Ceca

23.06.2020. 22:32

Zar imate obraza da se javljate i upozoravate. Kao prošla je Zvezdina proslava, derbi, tenis, a sve vezano za izbore, pa sad možete ponovo da razmišljate. Za svakog novoobolelog vezano za pomenute događaje vi i vaš Krizni štab ste direktno krivi.