NA INSTAGRAM profilu "Detinjarije" maleni Pera je pozdravio sve korisnike popularne društvene mreže. Mališan je bio zvezda Višegradske u kojoj je proveo dva meseca nakon što ga je majka napustila. Načelnik Višegradske pored informacija o mališanu, objasnio je kakva je trenutna situacija zbog korona virusa.

Prenosimo deo pisma iz GAK Višegraska o malom Peri:

- Mali Pera, ostavljen od strane "majke" odmah posle porođaja. Bio je kod nas u Višegradskoj oko dva meseca, postao maskota i omiljeno biće cele naše klinike, 100 zaposlenih na GAK-u su mu bili i mame i tate, svi mu donosili garderobu. Bio je kao maneken obučen.

Pročitajte još: "Do kraja nedelje imaćemo veći broj preminulih i zaraženih": Dr Tiodorović i dr Nestorović otkrivaju nove detalje epidemije u Srbiji

- Nijednom nije zaplakao! A ko god da ga uzme u ruke on se blagorodan uvek smeje. Na veliku tugu svih nas prebačen u Zvečansku i posle još nekih 3 meseca na njegovu veliku sreću usvojen od ljudi koji će ga zaista voleti!

- Mali Pera (legenda Višegradske 26) vam poručuje da vam bebe i trudnice ostanu ovako nasmešene i nezaražene - OSTANITE U KUĆAMA.

- Pedijatar nam je pozitivan (pre pet dana) i ispao je iz funkcije zajedno sa sedam sestara sa pedijatriskog odeljenja (svi u karantinu)! Ko mislite decu da vam pazi posle porođaja? Da nismo super međusobno izolovani danas bi vam cela Gak Višegradska bila zatvorena i u karantinu! Hoćete li lekari i babice zaraženi virusom da vas porađaju? -Meni nije problem, obučem skafander, masku, peraja, ka šljucam, ma i sa T-37,6 i sa babicom porodiću vas i u tramvaju ako tako treba!

Foto: Instagram

Pročitajte još: U jednoj bolnici sedam medicinara pozitivno, desetine u Srbiji čeka rezultate: Kon otrkio koliko je korona prodrla u zdrvstveni sistem

- Da i dva doktora sa kardovaskularne i 12 sestara takođe... ko će srce da vam leči? Hirurgija, Pulmologija itd... Ne postoji klinika ili dom zdravlja u BG-u na kojoj trenutno nema dela kadra koji je u karantinu zbog sumnjivih kontakata! Neću da nabrajam dalje... Nema mesta panici... i još uvek sve držimo pod kontrolom!

- Bravo za SVE KOJI KRVNIČKI rade na prvoj liniji odbrane od epidemije! ---Infektivna, Pulmologija, svi Domovi zdravlja, kasirke, prodavačice, KBC Dragiša Mišović, Slađana Mihajlović, KBC Zemun, Igor Pljesa, Nikola Banjanin, vojska, spremačice, farmaceuti, policija, Hitna pomoć.

- Miloš Radović, Načelnik odeljenja Planiranja porodice sa Dnevnom bolnicom GAK Višegradska - piše u opisu Instagram profila.

(Detinjarije)