Ključni uslovi za bolji izgled: Zašto se muškarci manje goje i boraju

S. D.

sreda, 15. 01. 2020. u 18:28

Кључни услови за бољи изглед: Зашто се мушкарци мање гоје и борају

Depositphotos

Budući da muškarci imaju veću mišićnu masu što zahteva i više kiseonika, oni imaju 10 odsto veći nos od žena. Sa druge strane, zbog gušćeg kolagena duže zadržavaju mladalački izgled

OBIČNO se kaže da su žene i muškarci suprotni polovi. I, zaista, mnogo toga ih čini različitim. Krenimo od izgleda i kilaže. Muškarci imaju više mišićnog tkiva što omogućava brže sagorevanje kalorija, pa su manje skloni debljanju od dama. Jači pol se više goji u predelu stomaka, dok se ženama kilogrami najviše talože na bokovima.

Na strani muškaraca je i mladalački izgled, zbog gušćeg kolagena. Žene imaju tanju kožu, starenjem brže gube kolagen, što se manifestuje viškom bora u odnosu na suprotni pol. Budući da muškarci imaju veću mišićnu masu što zahteva i više kiseonika, oni imaju 10 odsto veći nos od žena. Razlika u veličini nosa dolazi do izražaja oko 11. godine.

Muškarci imaju dva do tri puta manje šanse da obole od depresije nego žene. Nežniji pol je skloniji depresiji i drugim promenama raspoloženja tokom hormonalnih promena u pubertetu, trudnoći i menopauzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije