KRAVA

KRAVA

SVE što je godinama urađeno da bi odnosi među državama Zapadnog Balkana postali koliko-toliko korektni, ako je već nerealno da budu i prijateljski, preti da se uzdrma narednih mesec dana.

16. 04. 2024. u 08:26

ŠOLC UJEDINJUJE SRBIJU I SRPSKU

ŠOLC UJEDINJUJE SRBIJU I SRPSKU

U MUZEJU Nirnberškog procesa odavno stoji slika Slobodana Miloševića, iako on nikada nije osuđen. Namera Nemaca je tada bila vrlo jasna - zašto da samo oni budu nacisti kada ih na tom Olimpu zastiđa mogu odmeniti Srbi. Baš kao što je i sada jasno zašto se Berlin pojavljuje kao sponzor skaredne rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja će, sva je prilika, biti usvojena u UN.

13. 04. 2024. u 09:20

KATANIĆI

KATANIĆI

OPIS spartanske žrtve srpskih vojnika koji su kod karaule Košare od 9. aprila do 10. juna 1999. zaustavljali kopnenu NATO agresiju na Srbiju u udžbenicima istorije zaslužio je od 54 do 103 reči, zavisno od izdavača.

12. 04. 2024. u 08:00

Kazamati

Kazamati

PRVI predsednik Republike Srpske, Radovan Karadžić, već tri godine u engleskom zatvoru na ostrvu Vajt izložen je svakoj mogućoj vrsti torture i na sceni je njegovo tiho ubijanje uz blagoslov predsednika Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Grasijele Gati Santane.

11. 04. 2024. u 07:00

Zločin i kazna

Zločin i kazna

Da sada izađemo na ulice bilo kog grada u Srbiji i građanima postavimo pitanje: Da li ste za to da se vrati smrtna kazna za monstrume koji bez trunke premišljanja ubijaju našu decu, poput "vodovodžija" koji su udavili malu Danku, ili momka koji je u Malom Orašju i Duboni pre blizu godinu dana pobio devetoro mladih - većina bi verovatno rekla "da!" To pokazuje i anketa od pre par godina gde je više od polovine građana podržalo smrtnu kaznu, a tek svaki četvrti anketirani bio protiv.

08. 04. 2024. u 17:51

NEĆE MOĆI: Holidej u Strazburu

NEĆE MOĆI: Holidej u Strazburu

U svakom zlu može se naći i nešto dobro, govori naš narod. Tako je i sa prijemom takozvanog Kosova u Savet Evrope. Dobro je što, zahvaljujući tom činu, saznajemo makar dve važne stvari

07. 04. 2024. u 07:00

MAŠINERIJA

MAŠINERIJA

KAD se iscrpe sve mogućnosti, onda se kaže da se po pravdu ide u Strazbur, U Evropski sud za ljudska prava koji se nalazi pod kapom Saveta Evrope. A, upravo u najvećoj evropskoj organizaciji ovih dana sve suprotno - nepravda na svakom koraku!

30. 03. 2024. u 07:00

BOŽIDAR ZEČEVIĆ: Dobro je da imamo Rusiju uz sebe

BOŽIDAR ZEČEVIĆ: Dobro je da imamo Rusiju uz sebe

FILM nije propoved niti je televizija sakralni prostor, ali reči Svetog apostola Pavla zvuče sa ekrana kao u hramu ili u našim srcima kada nam govore o postojanom čuvanju vere i predanja. U ovim sudbonosnim časovima za obe zemlje, Rusija se obratila Srbiji rečima ohrabrenja iz Druge Pavlove poslanice Solunjanima, koje je naveo sveruski patrijarh gospodin Kiril na dvadesetpetogodišnjicu agresije NATO na našu zemlju, a u dokumentarnom filmu "Beograd", autora i voditelja Andreja Kondrašova, emitovanom na prvom kanalu Ruske televizije, u udarnom terminu, u nedelju uveče.

27. 03. 2024. u 07:00

Deca

Deca

PLAČ umirućeg deteta nikada ne umine. On prati pokolenja žrtava, ali i krvnika. Teško nasleđe ostavila je aktuelna izraelska vlast svojim potomcima, preteško breme čak i za narod koji je, kao nijedan na planeti, postradao u Holokaustu.

20. 03. 2024. u 07:15

Jaglika

Jaglika

ODE đetić u đevojku! Ovako dokoni šereti po Crnoj Gori komentarišu euforiju koja se podigla nakon što je nacrt o pravnom prepoznavanju rodnog identiteta prošao javnu raspravu. Po tom dokumentu koji je pripremilo Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, a kritikovale verske zajednice u državi i mnoge stranke, od naredne godine sve transrodne osobe ali i deca do 15 godina koja se tako osećaju, uz saglasnost roditelja, mogli bi samostalno da u ličnim dokumentima izaberu kog su pola.

19. 03. 2024. u 07:15

DIVLJI

"DIVLJI"

SRBI se razumeju u sve! U fudbal! U tenis! U ko­šarku! U nauku! Književnost! Domaću i svetsku politiku! Istini za volju, poneki naši biseri često ohrabruju ovakav stav. Jer kad smo u dobru, onda smo svi Tesla! Svi smo Andrić! Svi smo Đoko­vić! Svi smo Jokić! Svi smo Vučić! Svi smo Putin! Svi smo Tramp! Najbolji! Nebeski narod!

15. 03. 2024. u 08:59

APOKALIPSA

APOKALIPSA

Jedni su rekli da im je neprijatelj došao do kućnog praga, pa su rešili da krenu u specijalnu vojnu operaciju. Drugi su rekli da svaka zemlja ima suvereno pravo da sklapa bezbednosne angažmane.

14. 03. 2024. u 14:12

Liman

Liman

DVA puta u razmaku od gotovo četvrt veka, novosadska četvrt Liman dobila je loš publicitet.

12. 03. 2024. u 13:23

NEĆE MOĆI: Ustanički odmor

NEĆE MOĆI: Ustanički odmor

Evo mene, eto vas, ali danas su Cveti, posle toga Vaskrs, onda će Đurđevdan, pa predlažem da ustanak protiv despotske vlasti dignemo u novembru, a onda, ako izgubimo možemo reći da je to bilo zbog posta, jer su naši borci bili izgladneli i iscrpljeni. Zamislite da je Miloš Obrenović govorio u Takovu tog sudbonosnog 23. aprila 1815. Šta bi od Srbije bilo?

10. 03. 2024. u 07:09

Lečić, Vučić i srpski Me too

Lečić, Vučić i srpski Me too

SVESNO preuzimam rizik da ovaj tekst završi u feminističkoj kritičkoj analizi antirodnih diskursa neke studentkinje na Fakultetu političkih nauka ili, pak, u fejsbuk-objavi negdašnje dobitnice nagrade "Dragiša Kašiković". No, nije muški plašiti se.

08. 03. 2024. u 07:00