TROVANJE U DEČANIMA: Nemojmo se zavaravati da nas Šiptari neće proglasiti trovačima

Lidija Zečević

17. 07. 2021. u 15:45

TROVANjE vode u Dečanima, nevelikom mestu nadomak Peći, i među Šiptarima najpoznatijem po manastiru Visoki Dečani, samo neinformisanim može da izgleda kao vest u kojoj neće biti pomenuti Srbi.

ТРОВАЊЕ У ДЕЧАНИМА: Немојмо се заваравати да нас Шиптари неће прогласити тровачима

Novosti

Kad se pomene bilo kakvo trovanje na Kosovu i Metohiji, bilo kakav automobil iz Srbije u blizini vodoizvorišta, svako srpsko uvo moralo bi dobro da čuje šta Priština poručuje.

Jer, nijedna od svih manipulacija koje su odande plasirane, pa čak i ona da su u Račku pobijeni civili, ili ona da su Srbi krivi za davljenje trojice dečaka u Ibru, nisu imale snagu priče o trovanju kosovskih Albanaca devedesetih godina. Bio je to početak žigosanja Srba i početak kraja suživota na KiM.

Vreme čini svoje, pa i na ovu strašnu priču pada prašina, ali "žuti prašak" koji su navodno udisala albanska deca, a potom gas koji je trovao na nacionalnoj osnovi, samo Albance, etiketirao je Srbe gore nego deklaracija o Srebrenici.

Đake, koji su prvo poslati u bolnice da po hodnicima padaju u nesvest potpuno zdravi, navodno otrovani neidentifikovanom materijom, prvo su sačekali Si-En-En, Crveni krst i Lekari bez granica. Kad je bolest stigla do rudara u Trepči, humanitarna katastrofa koju su "očigledno" skrivili Srbi nije silazila sa ekrana u celom svetu.

Narod u Srbiji, kao i mediji, dugo su se čak i podsmevali ovoj bezočnoj laži, smatrajući je toliko besmislenom da ne može imati nikakvu snagu. Međutim, gas kojim Šiptari nikad nisu bili pogođeni, najavio je naš egzodus na KiM kao udarac u gong. Tako da, uzročnik trovanja u Dečanima jeste ili nije "ešerihija koli", nemojmo se zavaravati da nas neće proglasiti trovačima dok popiju čašu kisele vode sa izvora u dečanskom manastiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri