NE MOGU DA ZABORAVIM, DA PREBOLIM: Pre 10 godina je Aleksa (14) zbog vršnjačkog nasilja skočio sa zgrade, bolna poruka oca para srce! (FOTO)

Novosti online

10. 05. 2021. u 18:04

DA nije doživeo vršnjačko nasilje zbog kojg je sebi oduzeo život, Aleksa Janković iz Niša danas bi imao 24 godine.

НЕ МОГУ ДА ЗАБОРАВИМ, ДА ПРЕБОЛИМ: Пре 10 година је Алекса (14) због вршњачког насиља скочио са зграде, болна порука оца пара срце! (ФОТО)

Foto: M. Ristović

Posle osam meseci fizičkog i psihičkog zlostavljanja od strane vršnjaka, Aleksa je 10. maja 2011. godine sebi oduzeo život.

Tim povodom danas se oglasio potresnom porukom njegov otac Bojan.

- Svaka rana zaraste i svaki bol umine, a ja ne mogu da zaboravim, nikad da prebolim, nego sam okružen samoćom i uvijek mučen i iskušavan. Nije mi dano ni da usnijem radost; ne mogu da osjetim vedru ljepotu života koja vani negdje živi..."

Podsetimo, četrnaestogodišnji Aleksa Janković oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živeo, nakon što je mesecima trpeo vršnjačko fizičko i verbalno zlostavljanje.

Kako je njegova majka ranije istakla, Aleksu su vršnjaci mučili, tukli, hvatali za vrat, udarali mu glavom u drvo. Potres mozga, noga u gipsu, psihijatrijska dijagnoza "posttraumatični sindrom", doveli su do toga da se ugasi mlad život.

Foto: Privatna arhiva

 

NJegovi roditelji su isticali kako su nadležnim službama i direktorki škole prijavljivali Aleksin problem, međutim tada niko nije reagovao.

NJegov slučaj je kao sudski postupak završen. Kažnjena je škola, direktorka. Troje nasilnika, od njih sedam koji su maltretirali Aleksu, presudom Višeg suda za maloletnike u Nišu pravosnažno su osuđeni na vaspitne mere što podrazumeva pojačan nadzor Centra za socijalni rad. Pod njihovim imenima u dnevniku ostale su petice iz vladanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Goran

10.05.2021. 21:11

Dok sam citao i kamen da moze zaplakao da placem i ja a dali place ta direktora ili skola ta deca i njihovi roditelji teska sramota i dozivotna patnja slava aleksi