PATRIJARH PORFIRIJE KRSTIO SINA MILANA POPOVIĆA: Najmlađi naslednik kralja bakra Đorđe primio pravoslavlje u Vršcu

J. J. BALJAK

06. 05. 2021. u 13:33

PATRIJARH srpski Porfirije danas je, na Đurđevdan, u Vršcu krstio najmlađeg sina Milana Popovića – Đorđa, starog godinu i po dana.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ КРСТИО СИНА МИЛАНА ПОПОВИЋА: Најмлађи наследник краља бакра Ђорђе примио православље у Вршцу

Foto: Aleksandar Putnik

Svečani čin krštenja upriličen je u crkvi Svetog oca Nikolaja, gde je prethodno patrijarh sa episkopom banatskim, vladikom Nikanorom, služio svetu arhijerejsku liturgiju pred brojnim vernicima.

Popović, koji važi za velikog vernika i dobrotvora SPC, simbolično je izabrao baš ovaj dan za krštenje trećeg sina, jer je Đurđevdan njegova porodična slava i dečakov imendan.

Sa 28 godina mlađom partnerkom Bojanom srpski kralj bakra ima još i četvorogodišnjeg sina Milana, dok iz veze sa hrvatskom pevačicom Severinom ima devetogodišnjeg Aleksandra, koji je takođe prisustvovao krštenju u Vršcu.

 

Slavlje je, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u najužem krugu rodbine i prijatelja nastavljeno u Popovićevom hotelu „Vila Breg“, gde su na ručku bili i patrijarh i vladika.

Iako ovo nije bila zvanična patrijarhova poseta Eparhiji banatskoj, čije sedište se nalazi u Vršcu, ona je značajna zato što je poglavar srpske pravoslavne crkve poslednji put u ovom južnobanatskom gradu bio pre 16 godina. Bilo je to 2005. kada je patrijarh Pavle takođe u crkvi Svetog oca Nikolaja služio svetu arhijerejsku liturgiju, a potom obišao manastir Mesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)