DRAMATIČNO UPOZORENJE DR JANKOVIĆA: U velikom smo problemu, dešavalo se da po tri člana porodice premine

Novosti online

28. 02. 2021. u 08:45

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora KC Niš i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju kaže da kao kliničar ne može da kaže da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, ali da može da kaže da smo u velikom problemu. Navodi da se ubrzano puni KC Niš, i da se dešavalo da po dva, tri člana iz jedne porodice premine.

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ДР ЈАНКОВИЋА: У великом смо проблему, дешавало се да по три члана породице премине

Foto: Printskrin

Niš je, posle Beograda, grad sa najviše inficiranih virusom korona. U tom gradu u subotu je zabeležen najveći broj novozaraženih od početka epidemije. Bilo je žurki, reagovale su sve službe, ali su "rezultati" vidljivi. Radmilo Janković navodi da kao kliničar može da kaže da ne zna da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, ali može da kažem da smo u ozbiljnom problemu.

- Brojke ne padaju, dolaze nam cele porodice i to je sve eskaliralo i ide nezaustavljivo ka komplikaciji. Imamo gotovo 50 odsto više pacijenata u KC Niš u odnosu na prethodnu nedelju. Ubrzano punimo kapacitete, Infektivna više nema mesta. I jako veliki broj teških pacijenata koji se preliva iz Vranja i Surdulice koje gotovo više da nemaju mesta ka Kruševcu i Nišu - kazao je Janković.

Juče u Nišu više od 200 novozaraženih, što je, napominje, apsolutno neprihvatljivo.

- Oko Niške tvrđave su poznate kafane, mi moramo naredne dve do tri nedelje da zaboravimo na kafane da bismo sve te sretne trenutke ponovo doživeli. Ako ovako nastavimo ovo neće biti dobro - kazao je Janković.

Dodaje da smo "nažalost pokazali da smo svojeglavi".

- Moguće je zaraziti se posle prve doze vakcine i kod onih tipova vakcina gde se imunitet sporije stvara, kao kod 'Sinofarmove'. Nešto ide brže kod drugih vakcina. Jedini magični ključ je masovna vakcinacija, mnogo masovnija nego što je ova, i pridržavanje mera. Ne mogu bitku dobiti lekari i moderni lekovi, samo vakcinacija i mnogo, mnogo bolje poštovanje mera - ističe Janković.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost