DOKTORKA KISIĆ OTKRILA KAKO SE OSEĆA NAKON VAKCINE: Građanima saopštila da li je imala nekih nuspojava i kada će primiti drugu dozu

Novosti online

09. 01. 2021. u 08:54

DR DARIJA Kisić Tepavčević primila je vakcinu protiv korone 24. decembra. Sada je otkrila ima li bilo kakvih nuspojava, a evo i šta kaže o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

ДОКТОРКА КИСИЋ ОТКРИЛА КАКО СЕ ОСЕЋА НАКОН ВАКЦИНЕ: Грађанима саопштила да ли је имала неких нуспојава и када ће примити другу дозу

Foto: Printscreen

Korona brojke poslednjih dana u Srbiji lagano padaju. Zvuči ohrabrujuće, da li zaista imamo razloga da se radujemo ili je sve to samo efekat praznika?

- Imamo lagani trend pada, ali ako gledamo apsolutne brojeve, to su i dalje visoki brojevi i svaki dan desetine naših sugrađana izgubi bitku sa ovom bolešću. Virus je prisutan i kada gledamo trendove učestalosti obolevanja, sve to zavisi kakva je situacija bila pre. Ako poredimo sa 5.000-60.00 obolelih na dnevnom nivou, broj ispod 2.000 jeste višestruko manji, ali napominjem to su i dalje izuzetno visoki brojevi, u ovom momentu ima više od 200 ljudi koji se nalaze na respiratoru, znači sa izuzetno teškom kliničkom slikom,tako da virus je itekako i dalje ovde. Vakcina se jeste pojavila, to jeste to svetlo na kraju tunela, ali i dalje odgovorno i savesno moramo da se ponašamo jer smo videli da virus iskoristi svako naše opuštanje", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević za RTS.

Ona je, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, bila prva koja je primila vakcinu protiv korone u Srbiji, 24. decembra. Da li već ima antitela i je li bilo nekih nuspojava?

- Znamo da se procenjuje da se sedam dana nakon primanja druge doze stvara ta količina antitela koja je dovoljna za odbranu organizma od ovog virusa. Mi svi koji smo primili prvi, znači 24. decembra, treba 14. januara da primimo drugu dozu i posle sukcesivno oni svi kako su primali. Ne, apsolutno nikakva neželjena reakcija i nadam se da će svi naši sugrađani kada im se ukaže prilika u narednom vremenskom periodu za vakcinaciju da se odazovu jer to jeste naš spas, svetlo na kraju tunela i jedino tako možemo da stvorimo jednu branu, štit za dalje širenje virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas