OVO SU NOVE MERE U SRBIJI: Doktorka Darija iznela nove odluke Kriznog štaba

Novosti onlajn

06. 11. 2020. u 15:40

ČLANOVI Kriznog štaba razmatrali su trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, kao i najnovije mere u borbi protiv virusa korona.

ОВО СУ НОВЕ МЕРЕ У СРБИЈИ: Докторка Дарија изнела нове одлуке Кризног штаба

Foto D. Pozderović

Krizni štab je odredio dve nove mere u suzbijanju epidemije virusa korona.

Prva mera odnosi se na maksimalan broj ljudi koji mogu boraviti na jednom mestu. Odlučeno je da se broj osoba koje mogu boraviti na jednom mestu u zatvorenom ili otvorenom prostoru, sa dosadašnjih 30 smanji na 5 ljudi.

Ova mera nije na nivou preporuke i biće regulisana zakonom. Ova mera se odnosi na zabranjeno okupljanje na javnim manifestacijama, i misli se pre svega na organizovana okupljanja.

Ova mera se ne odnosi na školsku i radnu sredinu, kao ni na pozorišta i bioskope, koji će raditi u do sada utvrđenim kapacitetima i po dobro određenim epidemiološkim pravilima.

Druga mera koju je doneo Krizni štab odnosi se na mini odmor u trajanju od 3 dana, koji neće važiti samo za učenike osnovnih škola, kako je ranije bilo predviđeno, već i za učenike srednjih škola. Ovaj mini raspust će biti 11,12 i 13. novembra.

Doktorka Darija Kisić je iznela i podatke o broju zaraženih virusom korona u školskim sredinama. Od 26 oktobra do 1. novembra je u školskim sredinama prisustvo virusa potvrđeno je kod 248 dece, dok je od 1. novembra do danas potvrđeno kod još 202 osobe.

Kako je istakla ministarka Darija Kisić Tepavčević, uglavnom se radilo o zaražavanju van školske sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije