OTIŠLA U SMRT DA SPASE ČAST: Zdravko Čolić Milici posvetio ovaj hit (VIDEO)

S. B.

04. 09. 2021. u 10:43

VERUJUĆI narod podno Kopaonika danas će biti u Parohijskoj crkvi Svetog arhangela Gavrila u selu Dupci kod Brusa.

ОТИШЛА У СМРТ ДА СПАСЕ ЧАСТ: Здравко Чолић Милици посветио овај хит (ВИДЕО)

TRAGEDIJA Milica Kostić, Foto Arhiva

Tu je krštena Milica Kostić (1956-1974), učenica Gimnazije u Kruševcu koja je preminula 4. septembra u bolnici dan nakon što je skočila sa 11. sprata Rubinove kule kako bi izbegla silovanje, a sačuvala čast.

- Posle liturgije koju ćemo služiti u ime Eparhije kruševačke i Arhijerejskog namesništva aleksandrovačko-bruskog, u 12 časova biće održan parastos na Miličinom grobu u njenom rodnom selu Strojinci - kaže za "Novosti" protojerej Vukman Petrović. - I na ovaj način čuvamo sećanje na našu učenicu, trudimo se da upamtimo sve što je sveto i čestito.

Milica Kostić je na prevaru odvedena u stan, gde su četvorica nasilnika, kako je kasnije i dokazano na sudu, imala jasnu nameru da je napastvuju. Nakon više sati opiranja i molbi, u trenutku kada je ostala sama u sobi, Milica je skočila kroz prozor. Tenda iznad bašte donekle je ublažila pad, ali je devojka podlegla teškim unutrašnjim povredama u podne 4. septembra. Prethodno je smogla dovoljno snage da kaže da je skočila u smrt kako bi sačuvala čast.Nasilnici su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

ČOLA JOJ POSVETIO PESMU

DAN posle Miličine smrti, više hiljada ljudi demonstriralo je ulicama Kruševca. Koliko je njena smrt potresla javnost ne samo u gradu na Rasini veći u celoj Jugoslaviji, svedoči i to što joj je Zdravko Čolić posvetio čuvenu pesmu "Ona spava".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)