GDE JOJ MESTO NIJE: Na zelenoj površini u centru Negotina počeo da raste žbun marihuane (FOTO)

S.M.J.

18. 06. 2021. u 19:43

NIJE retko da se među brojnim kulturama na ovdašnjim njivama i u improvizovanim laboratorijama nađe i marihuana, kao jedna od najprofitabilnijih na tržištu.

ГДЕ ЈОЈ МЕСТО НИЈЕ: На зеленој површини у центру Неготина почео да расте жбун марихуане (ФОТО)

Foto: D.Stojmirović

Marihuana u centru Negotina 

Poslednjih godina zaplene marihuane su gotovo svakodnevne, ali se do sada nije desilo da se ovo najčešće korišćeno halucinogeno sredstvo kod nas i u svetu, pronađe i na javnoj površini.

Jedan takav žbun, prepoznatljivih listova, pronađen je danas na travnjaku u Ulici JNA u Negotinu, u neposrednoj blizini Unikredit banke i Matijevića.

Foto: D.Stojmirović

Mlada konoplja, kanabis, biljka za koju u žargonu postoje brojni nazivi, uspela je da neprimećena do sada razvije brojne listove, a otkrivena je tek kad se razbokorila i počela da raste u visinu.

Nije poznato kako je marihuana dospela na ovaj travnjak, ni da li ju neko gajio, tek umesto obične trave uz korov pored trotoara našla se i jedna od vrsta biljke koja se vekovima koristi za uživanje, ali i u medicinske i industrijske svrhe.

Rast su joj, međutim, zaustavili komunalci, koji su i iščupali iz korena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...