Milo za izbore u Crnoj Gori imao tajni plan: Spremio 53 fantomskih birača i svi traže da se oni izbrišu, DPS se tome i zubima i noktima opire

Veliša Kadić

07. 06. 2020. u 08:01

Мило за изборе у Црној Гори имао тајни план: Спремио 53 фантомских бирача и сви траже да се они избришу, ДПС се томе и зубима и ноктима опире

Foto Tanjug

Crnogorskom režimu izbori priprema za lažiranje popisa. Antisrpska politika i otvoreno proganjanje
PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori biti održani na jesen, i na njima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne o tome šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda. Smatra da bi, u skladu sa Ustavom, izbori trebalo da budu održani do kraja septembra.

- Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma za većinu, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra, videćemo - rekao je Đukanović.

Međutim, Budimir Aleksić, funkcioner Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta, za "Novosti" kaže da uslovi za održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori trenutno ne postoje:

- Još nemamo novo izborno zakonodavstvo kojim bi se omogućilo da oni prvi put budu fer i slobodni.

Aleksić naglašava da pod krovom Demokratskog fronta ima dovoljno mesta za sve srpske stranke, pored NSD-a i Demokratske narodne partije.

- Svi oni koji se bore za srpske nacionalne interese i srpska prava u Crnoj Gori su dobrodošli. A srpska prava su evidentno ugrožena kroz otvorenu diskriminaciju i antisrpsku politiku režima, što čak priznaju i mnogi izvorni suverenisti, poput profesora Milana Popovića ili nedavno preminulog pesnika Momira Markovića - podseća Aleksić.

Dodaje i da će parlamentarni izbori imati uticaj na popis stanovništva sledeće godine.

Skupština Crne Gore Foto Vlada CG

- Cilj režima je da broj Srba svede na ispod 20 odsto, a da broj nacionalnih Crnogoraca pređe 50 odsto, kako bi u Crnoj Gori bila uspostavljena država koja ima većinsku naciju. Ako bude izbora, a aktuelna vlast pobedi, krenuće u opštu ofanzivu kako bi ostvarili svoj plan. Oni su i rezultate prošlog popisa pokrali, a mi to pred sudom dokazivali, jer nije tačno da Srba ima 28 odsto, nego 33,2 odsto. Režim projektuje sve rezultate, kao što su projektovali sve popise od 1948.

Naš sagovornik ističe da je jedan od ključnih problema birački spisak.

- Preko njega DPS najviše krade izbore, jer postoji 53.000 takozvanih fantomskih birača, a to je minimum deset poslaničkih mandata, što znači da DPS, čim se otvore biračka mesta, startuje sa deset mandata prednosti u odnosu na opoziciju. Birački spisak ne može da ima više od 480.000 birača, a ima ih 532.000! Crna Gora zvanično ima 620.000 stanovnika, od čega 140.000 maloletnika, dakle, dece školskog i predškolskog uzrasta. I kada se ta brojka oduzme od ukupnog broja stanovnika, dolazimo do broja punoletnih građana Crne Gore, a mogu da glasaju samo oni koji u Crnoj Gori žive.

Zakon o biračkom spisku kojim će biti izbrisani fantomski birači, kao i niz drugih zakona koji spadaju u domen tzv. izbornog zakonodavstva, traže opozicija, međunarodna zajednica, posmatrači i evropske institucije. Ali, DPS se tome i zubima i noktima opire. Jasno je i zašto.


PROJEKAT ASIMILACIJE

NA sceni je, upozorava Budimir Aleksić, i projekat asimilacije Srba i njihovo prevođenje u nacionalne Crnogorce:

- To je jedan od elemenata tzv. crnogorskog ideološkog projekta koji je uspostavljen 1997. zaokretom DPS-a od stranke koja je 1992. godine stvorila treću Jugoslaviju. Tendencija režima je da Srbe svede na nacionalnu manjinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

MILO JE VEC POBEDIO!

07.06.2020. 08:54

SAMO JOS TREBA PREBROJAT GLASOE. Od 480.000 glasacko-sposobnih, registrovano je 532.000 jos dok stignu listici s Kosova i Albanije, ma pregurace Milo (milionce) 1.000.000 osvojenih glasova.

sMILE

07.06.2020. 22:05

@MILO JE VEC POBEDIO! - Tako je to kad od Spartne nije ostalo ni S. Boje se kad se pojavi 5-10 policajaca.

Crnogorka

07.06.2020. 21:11

U Crnoj Gori se ne desava nista sto se ne desava u drugim zemljama u regionu, po pitanju izbora, po pitanju demografskih promjenastanovnistva, a sve sa odredjenim ciljevima. Dakle, Crna Gora nije izuzetak, tj sve zemlje regiona su za kritikovanje!

realno

07.06.2020. 21:41

Degutantno je čitati.Kao onaj vic o bokseru kojem trener stalno govori bolji si,pobjeđuješ a on razbijen kao sijalica.

Srpska Budva

07.06.2020. 22:42

Tako vlada nas Milo, ja o i svaki lopov! Nece jos zadugo.... Ni fantomski glasaci ga nece spasiti!