Nastavljena izgradnja kanalizacije u beogradskom Naselju braća Marić: Na mreži 500 domaćinstava

M. S.

ponedeljak, 27. 04. 2020. u 07:39

Настављена изградња канализације у београдском Насељу браћа Марић: На мрежи 500 домаћинстава

Goran Vesić sa saradnicima obišao je naselje Foto Beoinfo

Radovi u Krnjači, i na celoj levoj obali Dunava, biće intenzivirani u narednom periodu
GRAD Beograd započeo je pripremne radove na izgradnji kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, koje će biti finansirani iz budžeta, dok se od septembra očekuje raspisivanje tri tendera za deo radova koji se plaća sredstvima Evropske investicione banke za obnovu i razvoj (EBDR). Dosada je urađeno 1.200 metara kanalizacione mreže, čime je obuhvaćeno oko 100 domaćinstava, dok će u ovom delu naselja finalno biti priključeno oko 500 kuća.

Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska blok "Braće Marić" u Krnjači, u toku je pripremni postupak za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, za šta je grad uzeo kredit od Evropske investiocione banke od 35 miliona evra.

- U prvoj fazi radova u bloku "Braća Marić" potrošeno je 42 miliona dinara, u drugoj će biti potrošeno još 90 miliona dinara - naveo je Vesić. - Do sada je urađeno oko 1.200 metara kanalizacione mreže čime je obuhvaćeno oko 100 domaćinstava. Predstoji povezivanje još oko 350 kuća, kao i dodatnih 50 koje nisu bile planirane na početku pripremnih radova. Posle ovih radova oko 500 domaćinstava u Krnjači biti "spojeno" na kanalizacionu mrežu - dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, biće urađen i kolektor ispod Pančevačkog puta, a uslediće i radovi na izgradnji nove crpne stanice.

- Radovi u Krnjači će biti završeni u narednih pet meseci - kaže Vesić. - Kada je reč o kreditu od Evropske investiocione banke, u septembru će biti raspisan tender za nadzor, a tender za gradnju kanalizacione crpne stanice sa preradom otpadnih voda "Krnjača 2" u oktobru. Javna nabavka za izgradnju kanalizacione mreže u decembru. Na taj način će leva obala Dunava konačno dobiti kanalizaciju.

KREDIT

UGOVOR sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, vredan 35 miliona evra, potpisan je 16. oktobra prošle godine. Grad će uložiti 13 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Wellisha

27.04.2020. 08:31

A Sremčica ? Ima li je na vidiku u realnim planovima jer u predizbornim obećanjima je redovna od osnivanja višepartiskog sistema.

Ceda

27.04.2020. 08:41

Ako tako zaista bude, bice dobro. Samo se plasim da to ne bude, da se radi do izbora, bas kao i pre, pa da ce stati. Mada verujem da ce sve biti po tom planu, zato sto sam to obecanje cuo od Vučica licno a znam da je uvek odrzao obecanje koje da. Tako da se sad nadam da ce stvarno biti uradjena kanalizacija.