BARSELONA JE U PRETHODNOM KOLU DOBILA UPOZORENJE: Monako želi da ponovi uspeh iz meča sa Realom

M.T.

14. 12. 2022. u 09:37

''Kneževi'' su u seriji od sedam pobeda.

БАРСЕЛОНА ЈЕ У ПРЕТХОДНОМ КОЛУ ДОБИЛА УПОЗОРЕЊЕ: Монако жели да понови успех из меча са Реалом

Foto Profimedia

Košarkaši Monaka uspeli su da ostvare veliki trijumf u Madridu u prošlom kolu, a večeras od 19 časova očekuje ih još jedan duel protiv španskog kluba pošto će u svojoj dvorani dočekati Barselonu u okviru 13. kola Evrolige.

Ekipa Saše Obradović ove sezone igra veoma dobro i može se reći da je među iznenađenjima sezone za sada. Monako je u veoma dobroj formi i u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima, a poslednji put je tim iz Kneževine poražen pre tri nedelje u duelu Evrolige protiv Fenerbahčea.

Od tog poraza od Fenerbahčea, Monako je uspeo da pobedi na tri uzastopne utakmice i napreduje na tabeli, pa je tim Saše Obradovića trenutno na drugom mestu tabele u Evroligi sa pobedom manje u odnosu na upravo Fenerbahče, dok ima jednu više od Olimpijakosa, Real Madrida i svog večerašnjeg protivnika. U poslednjem meču pred večerašnji duel, Monako je u okviru francuskog šapionata stigao do pobede protiv Bulonja, mada tek posle produžetka.

Barselona je u prethodnom kolu već imala posla sa francuskim klubom i nije se baš najbolje provela. Katalonci su dočekali Asvel koji je imao samo jednu pobedu u poslednjih osam mečeva, ali je ekipe iz Vilerbana ipak uspela da napravi iznenađenje i stigne do trijumfa u neizvesnoj završnici. Bio je to prvi poraz ekipe Šarunasa Jasikevičijusa posle tri uzastopne pobede u Evroligi.

Katalonci su uspeli za vikend da savladaju na gostovanju Breogan u okviru španskog šampionata, ali će meč protiv Monaka ipak biti nešto sasvim drugo za Nikolu Kalinića i ostatak tima.

Saša Obradović suočio se sa hendikepom pošto u timu protiv Barselone neće biti jednog od najboljih igrača Monaka ove sezone Džordana Lojda, pošto je nekadašnji igrač Crvene zvezde polomio nos u prošlom kolu protiv Real Madrida. Ovo će posebno biti osetno u napadu pošto je Lojd sa 12,9 poena u proseku bio veoma važan faktor za ''kneževe''. Ni Barselona nije kompletna pošto Šarunas Jasikevičijus ne može da računa na Serhija Martineza, a verovatno u timu neće biti ni Korija Higinsa, Aleksa Abrinesa i Oskara da Silve zbog povreda.

Monako i Barselona su do sada odigrali samo dva meča, a Katalonci su uspeli da oba puta trijumfuju. Međutim, to nisu bile lake pobede, posebno u prvo meču ova dva tima koji je Barselona rešila u svoju korist tek posle produžetka.

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a