POČINJE AZIJSKI KUP: Katar kreće u odbranu titule na dobro poznatom stadionu

O. M.

12. 01. 2024. u 12:14 >> 12:14

DOMAĆIN Katar otvara Azijski kup utakmicom protiv Libana. Susret je zakazan za 17 časova po srednjoevropskom vremenu na stadionu "Lusail".

ПОЧИЊЕ АЗИЈСКИ КУП: Катар креће у одбрану титуле на добро познатом стадиону

FOTO: AP/Tanjug

Katar je ujedno i branilac titule, pošto je pre četiri godine osvojila turnir u susednim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zanimljivo je da je u ovoj grupi i Kina, nesuđeni domaćin Azijskog kupa koji je trebalo da se održi u junu i julu prošle godine, ali je zbog strogih antikovid protokola u ovoj zemlji odložen, a domaćinstvo preneto na Katar koji je bio spreman zahvaljujući organizaciji Mundijala.

Nakon što je završio na dnu svoje grupe na Svetskom prvenstvu i nije uspeo da zaradi nijedan bod u tri meča grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Katara odlučio je da se rastane sa glavnim trenerom Feliksom Sančezom. Španca je nasledio Portugalac Karlos Keiroš koji se nije dugo zadržao. Uprkos dvema pobedama na startu kvalifikacija za sledeći Mundijal, Portugalac je napustio kormilo "marunsa", a na njegovo mesto došao je dotadašnji trener Al Vakre Tintin Markez.

Libancima će ovo biti tek treće učešće na završnim turnirima Azijskog kupa. Prvi put su nastupili 2000. kao domaćini i tada su završili takmičenje u grupnoj fazi. Na prethodnom Kupu bili su tragičari pošto im je u poslednjem kolu grupne faze trebalo da pobede Severnu Koreju sa četiri gola razlike. Već na startu primili su gol, ali se nisu predavali pa su na kraj uspeli da postignu četiri, što je bilo nedovoljno. Umesto njih, u osminu finala je otišao Vijetnam zahvaljujući manjem broju negativnih poena na listi žutih i crvenih kartona.

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,63)

POG​LEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)