VELIKA NADA ZVEZDE I BAJERNA OŽIVLJAVA KARIJERU: Legija stranaca ne dolazi sa belom zastavom

V.D.

11. 07. 2023. u 10:56 >> 10:56

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se šampioni Slovenije i Letonije

ВЕЛИКА НАДА ЗВЕЗДЕ И БАЈЕРНА ОЖИВЉАВА КАРИЈЕРУ: Легија странаца не долази са белом заставом

Profimedia

Ljubljanska Olimpija je prošle sezone osvojila treću titulu šampiona a drugu duplu krunu u istoriji kluba. Mnoge je šokirala vest da nekadašnji igrač Liverpula, Galatasaraja, Mančester sitija i drugih velikih evropskih klubova, Albert Rijera, nije uspeo da dogovori produžetak saradnje sa "zmajčekima".

Španski stručnjak koji je od strane navijača na promociji doživeo mnoge neprijatnosti ali tokom sezone ipak doneo mnogo radosti fanovima zeleno-belih je izrazio veliko nezadovoljstvo upravom kluba. Umesto konkretne povišice zbog sjajnih rezultata ponuđeni su mu procenti od prodaje igrača što se nimalo nije svidelo Špancu. Na Rijerino mesto stigao je iskusni Portugalac Žao Enrik koji je u karijeri vodio Leišoeš, Fereiru, Santa Klaru, Vitoriju Gimaraeš i Maritimo.

Kao najveće pojačanje Olimpije u ovom prelaznom roku svakako se izdvaja Nemanja Motika, nekada velika nada Bajerna iz Minhena i Crvene zvezde. Srbin će pokušati da oživi svoju karijeru i pokaže da nije još jedan u nizu propalih talenata. 

"Zmajčeki" su odigrali šest pripremnih utakmica i upisali su pet pobeda dok su poraz doživeli od najjačeg protivnika sa kojim su se susreli, Slovana iz Bratislave.

Sa druge strane današnji gosti ekipa Valmiere je u prošloj sezoni osvojila prvu titulu u 27 godina dugoj istoriji kluba i ovo će im biti prvi nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U prethodne tri sezone su igrali kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu konferencija ali su takmičenje završavali već u prvoj, odnosno drugoj rundi.

Ono što svakako gostima ide na ruku je činjenica da je prvenstvo Letonije u punom jeku ali ove sezone puleni trenera Kalnsa pružaju daleko slabije partije nego prošle i nakon 22 odigrana kola nalaze se na trećem mestu na tabeli sa čak 21 bodom manje od lidera Rige koju prati RFS sa tri boda manje. 

Valmiera je prava legija stranaca koja u prestonicu Slovenije ne dolazi sa belom zastavom a raspoloženje su podigli svakako pre nekoliko dana ubedljivom pobedom od 6:0 nad ekipom Tukumsa.

Ovo će biti prvi susret ovih rivala do sada a verujemo da će Olimpija upisati bar minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave