BOSANCI ZAPOČELI POBEDOM: Mogu li barem do boda na ključnom gostovanju?

V.M.

26. 03. 2023. u 15:11 >> 15:11

SLOVAČKA dočekuje Bosnu i Hercegovinu u okviru grupe ''J'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

БОСАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ ПОБЕДОМ: Могу ли барем до бода на кључном гостовању?

Foto: Profimedia

Domaćin je na samom otvaranju kiksirao na svom terenu kada je sa Luksemburgom kod kuće podelio bodove i sada mora da se vadi pobedom pred svojim navijačima. Sa druge strane, Bosna je odlično otvorila kvalifikacije savladavši Island sa 3:0 i sada bi joj i bod bio dosta da oberučke zahvati drugo mesto na tabeli grupe ''J''.

U ovoj grupi je prvo mesto rezervisano za Portugal, dok će se velika borba voditi za drugu poziciju koja takođe direktno vodi na Euro.

Slovačka je napravila veliki kiks protiv Luksembruga i danas mora da slavi kako bi održala korak za Bosancima. ''Sokoli'' su u pomenutnom meču napadali, stvarali šanse, ali na semaforu je posle 90 minuta stajalo 0:0. Frančesko Kalzona mora brzo da pronađe način da prodrma svoje izabranike jer ako bi Slovaci ostali bez tri boda, bili bi u velikom zaostatku za dananjim protivnikom i ne bi imali prava na kiks u ostatku kvalifikacija.

Što se tiče čete Faruka Hadžibegića, ona je rutinski savladala Island sa 3:0 u Zenici, ekipu je do pobede predvodio vezista Milana, Rade Krunić koji je postigao dva gola. Bosanci nikada kao nezavisna država nisu nastupali na Evropskom prvenstvu i deluje da sada imaju odličnu priliku.

Ono što je takođe bitno napomenuti je to da je Edin Džeko presedeo meč sa Islandom i popularni ''bosansi dijamant'' će biti spreman i odmoran za jedan od bitnijih susret u skorijoj istoriji nacionalnog tima. Ukoliko bi Bosna danas slavila otišla bi na plus pet u odnosu na Slovake koji su joj glavni rivali za drugo mesto i napravila bi veliki korak ka plasmanu u Nemačku.

Ove dve reprezentacije su se poslednji put susrele pre deset godina kada su bile u grupi ''G'' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zanimljivo je da su na te dve utakmice oba puta slavili gosti, prvo Slovaci sa 0:1, a zatim Bosanci sa 1:2.

Očekujemo jedan dosta tvrd meč pošto je ulog veliki i verujemo da će izabranici Faruka Hadžibegića ostati neporaženi.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni