VANREDNO STANJE U ISTANBULU: "Ali Sami Jen" poprište fudbalskog rata, policija je spremna za HAOS!

Novosti online

05. 11. 2022. u 12:24 >> 12:24

ALARMANTNO na Bosforu.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ИСТАНБУЛУ: Али Сами Јен поприште фудбалског рата, полиција је спремна за ХАОС!

Foto: Profimedia

Jedan od najvećih turskih derbija igra se u okviru 13. kola tamošnje Super lige. Galatasaraj će dočekati Bešiktaš od 18 časova u meču koji je prouzrokovao vanredno stanje u Istanbulu. Naime, policija je na svakom ćošku grada, spremna je na sve, pa i na haos na tribinama.

Galata u ovaj susret ulazi kao petoplasirana ekipa prvenstva sa 21. bodom, jedan više na četvrtom mestu ima upravo Bešiktaš, ali "orlovi" su odigrali utakmicu više od velikog rivala.

Upali su "lavovi" u krizu početkom oktobra, vezali tri meča u prvenstvu bez trijumfa, ali su se prošlog petka konačno vratili na pobednički put. Na otvaranju 12. kola Super lige istanbulski klub je slavio na gostovanju Karagumruku – 2:0 (0:0).

Rezultat možda ne odaje takav utisak, ali ekipa Okana Buruka dominirala je večeras u dvorištu gradskog rivala. Doprineo je tome i vezista Karagumruka Adnan Ugur, zbog oštrog starta u 33. minutu zaradio je direktan crveni karton i ostavio saigrače na vetrometini.

Golman domaće ekipe Emilijano Vivijano našao se pod baražnom paljbom, 35 udarca uputili su fudbaleri Galatasaraja ka njemu i bilo je teško zamisliti da će se Karagumruk izvući sa bodom u džepu. Sve do 60. minuta je odolevao, ali je tada Milot Rašica odlično primio jednu ubačenu loptu, poslao je na peterac, a snalažljivi Emre Tasdemir u prvom nastupu ove sezone pogodio za zasluženo vođstvo.

Sve dileme oko pitanja pobednika otklonio je Huan Mata pet minuta pre kraja. Španac pristigao letos iz Mančester junajteda pokupio je u petercu odbitak i ćušnuo loptu u mrežu, postigavši tako prvenac u dresu slavnog istanbulskog kluba. 

Povratak legendarnog Šenola Guneša na klubu Bešiktaša je bio spektakularan. Iskusnog stratega su posle tri i po godine dočekale ovacije i cveće na dočeku, a pogodilo se da mu je meč protiv Umranijea 200. na klupi ekipe iz Istanbula. Za sve to je uzvratio ubedljivim slavljem (5:2), a glavni adut mu je bio gotovo otpisani Dženk Tosun. Iskusni nadapač je prvi put ove sezone bio starter, a na to poverenje odgovorio je sa dva gola i asistencijom.

Ono što je bilo više nego evidentno, ali i ključno na tom susretu jeste to što Guneš u dušu poznaje sredinu u kojoj se nalazi, a isto tako i Tosuna, sa kojim je osvojio dve šampionske tutule na klupi Bešiktaša.

Ovo će biti 354. susret ovih rivala u svim takmičenjima. Galata je upisala 124 trijumfa, Bešiktaš devet manje, dok je u 114 navrata bilo nerešno. Prethodne sezone oba kluba su slavila na svom terenu i to identičnim rezultatom - 2:1.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)