GVARDIOLIN SITI IMA LAK POSAO! Holand je lek za Notingem Forest

M.T.

31. 08. 2022. u 10:37 >> 11:01

POSLEDNjI put su ova dva tima ligaški meč igrala u Čempionšipu.

ГВАРДИОЛИН СИТИ ИМА ЛАК ПОСАО! Холанд је лек за Нотингем Форест

Foto: Profimedia

U prethodnom kolu Mančester siti se našao u nezgodnoj situaciji pošto je gubio na poluvremnu od Kristal Palasa, ali je zahvaljujući Erlingu Holandu i njegovom het-triku uspeo da dođe do tri boda i ostane neporažen u novoj sezoni. Građani će večeras na stadionu ''Etihad'' dočekati u okviru petog kola povratnika u Premijer ligu Notingem Forest od 20.30 i to im je nova prilika da zadrže niz nepobedivosti.

Siti nije bio loš protiv Palasa, naprotiv, ali su gosti iz Londona iz dva šuta uspeli da postignu dva gola, tačnije prvi je zapravo bio autogol i zahvaljujući tome su imali iznenađujuća dva gola prednosti na poluvrmeenu. Ipak, kvalitet ekipe Pepa Gvardiole je u drugih 45 minuta jednostavno došao do izražaja i Siti je stigao do trijumfa. Tako je Mančester ostao samo na jednom kiksu i to iz trećeg kola kada su remizirali protiv Njukasla koji je takođe u jednom trenutku imao dva gola prednosti.

Ono što možda može da zabrine Gvardiolu je odbrana u prethodne dve runde Premijer lige pošto je Siti primio pet golova u dva kola, dok je u prva dva Ederson ostao nesavladan. Čini se da je defanziva naprasno postala malo slabiji deo tima kod Gvardiole, ali zato napad izgleda odlično sa Holandom koji je najbolji strelac lige sa šest postignutih golova.

Notingem Forest se vratio u Premijer ligu posle odsustva dugog 23 godine i posle četiri kola ne deluje toliko loše za ekipu menadžera Stivena Kupera. Šumari su uspeli da sakupe četiri boda pobedom protiv Vest Hema i remijem sa Evertonom, dok su doživeli poraze od Njukasla i Totenhema.

Zdravstvena situacija nije baš najbolja u Sitiju pošto se Gvardila suočava sa povredama nekih bitnih igrača. Emerik Laport sigurno neće igrati zbog povrede kolena, a veliki znak pitanja je pored povređenih Nejtana Akea, Džeka Griliša, Kalvina Filipsa i Luka Mbete-Tabua. Srećom po Španca, ima dovoljan broj kvalitetnih igrača na raspolaganju pa ovakve situacije može da prođe relativno bezbolno.

Što se tiče Notingem Foresta, poznato je da neće igrati Musa Nijakate i Omar Ričards i to su jedini izostanci kod "šumara".

Ova dva tima se nisu dugo sastajala s obzirom na to da je Forest 23 godine bio van Premijer lige. Poslednji meč odigrali su u FA kupu 2009. i Notingem je tada slavio sa 3:0. Što se tiče ligaških mečeva, poslednjih šest su odigrali u Čempionšipu čiji je i Siti bio deo krajem poslednje decenije 20. i početkom prve decenije 21. veka. Siti je ostvario četiri pobede, uz jedan trijumf Notingema i jedan nerešen rezultat.

Situacija je sada potpuno drugačija, Mančester siti je tim koji sezonama unazad juri titulu u Ligi šampiona i apsolutni je favorit protiv Notingema na "Etihadu".

NAŠ TIP: ukupno kornera -11,5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!