SVETKOVINA SRPSKOG FUDBALA: Partizan i Crvena zvezda po 168. put

Novosti online

30. 08. 2022. u 14:49

VEČITI derbi na programu je u sredu od 20 časova.

СВЕТКОВИНА СРПСКОГ ФУДБАЛА: Партизан и Црвена звезда по 168. пут

FOTO: Arhiva novosti/ M.V.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u sredu od 20 časova odigraće 168. večiti derbi. Naša dva najveća i najtrofejnija kluba sastaju se u okviru 9. kola Super lige Srbije. Crno-beli u ovaj duel ulaze nakon minimalne pobede nad kragujevačkim Radničkim od 1:0, dok su crveno-beli ubedljivo savladali Javor na "Marakani" rezultatom 4:1.

Aktuelni šampion države se sa maksimlanim učinkom nalazi na prvom mestu, popularni "parni valjak" ima sedam bodova manje i trenutno je osmi.

Svoja očekivanja pred svetkovinu srpskog fudbala izneli su treneri obe ekipe - Gordan Petrić i Miloš Milojević.

- Očekuje nas još jedna utakmica u nizu. Moramo da odgovorimo na zadatke, Zvezda i Evropa. Igrači su svesni šta ih očekuje, koncentrisani su, odmoriće se i pružiće maksimum. Opuštaju se, vidi se napredak. Od utakmice očekujem da moji igrači budu profesionalci i 100 odsto koncentrisani - rekao je Gordan Petrić i nastavio o periodu kada je bio funkcioner kluba od 2007. do 2009:

- Partizan je ranije napravio pravu stvar, kada sam bio funkcioner, okrenuo se mladim igračima. Ivan Tomić i ja smo bili deo sistema, samo smo pomogli. Da li će biti to i sad zavisi od mnogo stvari. Pojedinac ne može da promeni mnogo, treba da se napravi filozofija kluba.

O tome da li bi bio zadovoljan bodom na derbiju, kaže:

- Hipotetičko pitanje... Sve zavisi kakva će situacija biti na terenu. Ako Zvezda bude bolja u nekom trenutku, biću zadovoljan nerešnim rezultatom. Ali pred utakmicu ne mogu da budem zadovoljan remijem. Ovo je prvi meč u nizu za nas, spremamo se.

FOTO: FK Partizan

Petrić i Milojević se dobro poznaju.

- Miloš i ja smo bili na licenci, družili smo se dve godine, znamo se dobro. Po priči, nekim dešavanjima je procenio filozofiju moje igre, ali ona zavisi od igrača na terenu.

Govorio je i o motivaciji.

- Kad ljudi pričaju da treba motivacija za bilo koju utakmicu. Igrom slučaja bio sam igrač, svaki fudbaler koji igra za Partizan, sprema se isto za Radnički iz Kragujevca i Zvezdu, ali psihološki, to je nešto drugo. Izbor igrača donosi mogućnost da menjamo i rizikujemo. Rekao sam na početku da neće biti lepote, bitno je da se uzimaju bodovi. Svesni su momci šta dobijaju sutra na utakmici. Siguran sam da su spremni - naglasio je Gordana Petrić.

Svoja očekivanja izneo je i Miloš Milojević.

- Nema potrebe najavljivati važnost i veličinu ovog susreta. "Večiti derbi" je uvek poslastica srpskog fudbala. Očekujem utakmicu punu žara, borbe. Poznajem filozofiju igre kolege Petrića, mislim da Partizan ima kvalitet za tu njegovu ideju. Rezultati na početku nisu bili onakvi kakvi su očekivali, ali mislim da imaju kvalitet i naše poštovanje u pripremi utakmice, ali kada ona počne, Crvena zvezda mora da pokaže kvalitet i odnos i da smo mi ti koji želimo da kontrolišemo situaciju, igramo za gol, budemo direktni i na kraju imamo jedan dobar rezultat – istakao je Miloš Milojević.

Foto: M.Vukadinović

Osvrnuo se šef stručnog štaba crveno-belih i na status Ohija i Kulibalija.

- Ohi je definitivno u karantinu, nije otišao do Brondbija, a da li će igrati na derbiju to ćete videti na sutrašnjoj utakmici i dodao:

- Imamo kvalitet da ih napadnemo i sa dvojicom napadača i sa jednim. Imaju različite karakteristike Kulibali, Pešić i Ohi. Postoji dobra mogućnost za varijacije i što se tiče sistema. Ko god da bude igrao će se uklopiti u naše zahteve i biće pretnja za Partizan. Ne mislim da je to toliko bitno ko će igrati, nego kako će igrati cela ekipa, jer ako ekipa njima pomogne, onda će i oni pomoći ekipi - istakao je Miloš Milojević.

Otkrio je strateg crveno-belih i šta bi po njegovom mišljenju moglo da odluči 168. večiti derbi.

- Mislim da će presudna biti borba za drugu loptu, očekujem utakmicu punu žara i intenziteta, kao i da moji igrači ostanu mirni u glavi, što se tiče neke oštrije igre, kontakata, duela. Kada igrate na gostovanju, ako ne prihvatite tu borbu i zahtev koji protivnik postavi, onda može da dođe do problema, mi imamo momke koji to mogu da odrade. Fudbal ćemo igrati i siguran sam da imamo kvalitet a igramo dobar fudbal, ali i ostale stvari moramo da odradimo na jako dobrom nivou.

Crvena zvezda je favorit iako nije savladala Partizan u Humskoj u proteklih šest i po godina. "Crno-beli" su poslednji put u prvenstvu slavili protiv aktuelnog šampiona još u sezoni 2019/2020 kada je u prvom sezonskom meču bilo 2:0 baš na ovom stadionu. Motivacije ne manjka, a da li će to biti dovoljno za prekid crne serije saznaćemo u sredu oko 22.00.

NAŠ TIP: ukupno golova 1-3 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)