TOBDŽIJE SU U SJAJNOJ FORMI: Može li Aston Vila da prekine Arsenalov niz nepobedivosti

M.T.

31. 08. 2022. u 08:49 >> 18:43

Tim iz Birmingema ima samo jednu pobedu od početka sezone.

ТОБЏИЈЕ СУ У СЈАЈНОЈ ФОРМИ: Може ли Астон Вила да прекине Арсеналов низ непобедивости

FOTO: EPA

Navijači Arsenala trenutno su najsrećniji simpatizeri nekog kluba u Premijer ligi pošto njihov tim igra i bolje od očekivanog, a "tobdžije" na ''Emiratima'' danas od 20.30 dočekuju Aston Vilu u petom kolu Premijer lige i imaju priliku da ostvare isti broj pobeda na početku sezone.

Arsenal je sezonu otvorio odlično. "Tobdžije" su savladale Kristal Palas, Lester, Bornmut i Fulam u prva četiri kola i nalaze se na čelu Premijer lige kao jedini tim koji je ostvario sve pobede, sa dva boda više u odnosu na Mančester siti koji im je najbliži pratilac.

Menadžer Mikel Arteta sklopio je sve kockice, a i novi igrači su se dobro uklopili i to se iz vikenda u vikenda potvrđuje na terenu na veliko zadovoljstvo svih u upravi kluba.

Istini za volju, u prethodnom kolu protiv Fulama nije to delovalo baš najbolje, ali su uspeli da stignu do preokreta posle vođstva koje je imao Fulam zahvaljujući pogotku Aleksandra Mitrovića. Za vikend će Arsenal igrati protiv Mančester junajteda i sigurno je da će "tobdžijama" biti vrlo važno da do derbija dođu sa svih pet pobeda.

Aston Vila je potpuna suprotnost Arsenalu. Ekipa menadžera Stivena Džerarda trenutno se nalazi na 15. poziciji u Premijer lige sa svega tri osvojena boda u prva četiri kola. Do ta tri boda Aston Vila je stigla pobedom protiv Evertona, dok je pretrpela i tri poraza od Bornmuta, Kristal Palasa i u prethodnom kolu od Vest Hema. U međuvremenu je Vila uspela da pobedi u Liga kupu Bolton, ali to ne uspeva da prenese na Premijer ligu.

Arsenal je u meču protiv Fulama igrao bez Tomasa Partija i Oleksandra Zinčenka koji su povređeni i ovaj dvojac će skoro sigurno preskočiti i Aston Vilu jer će Mikel Arteta želeti da ih sačuva za derbi protiv Mančester junajteda. Ris Nelson sigurno neće igrati zbog povrede kao ni Mohamed Elneni.

Stiven Džerard ne može da računa na duže vreme povređenog Dijega Karlosa, a još uvek je nesiguran nastup Tajrona Mingsa koji je duel potiv Vest Hema propustio zbog bolesti.

Interesantno je da u međusobnim duelima ova dva tima već 10 utakmica nije bilo remija. Arsenal je uspeo da ostvari sedam trijumfa, dok je Aston Vila slavila tri puta. Arsenal je u dobroj formi i naletu i definitivno može da produži svoj niz nepobedivosti u novoj sezoni.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)