U ČAST GRČKOJ BRAĆI: I u Šapcu obeležen nacionalni praznik prijateljske zemlje

V. Mitrić

25. 03. 2021. u 20:15

U ŠAPCU je povodom obeležavanja 200. godišnjice grčke nezavisnosti, u znak podrške bratskoj državi ispred Gradske uprave istaknuta zastava Grčke. Inače, 25. mart se u Grčkoj proslavlja kao Dan nezavisnosti i nacionalni praznik.

У ЧАСТ ГРЧКОЈ БРАЋИ: И у Шапцу обележен национални празник пријатељске земље

Foto V. Mitrić

Šabac je u bratskim odnosima sa grčkim gradom Argostolijem sa ostrva Kefalonija, sa kojim ima potpisanu Povelju bratimljenja od januara 1995. godine. Jedna ulica u Argostoliju nosi naziv Šabačka, a i u Šapcu postoji Ulica grada Argostolija.

- Srbi i Grci bratski su narod, sa sličnim sudbinama koje su ih povezivale kroz istoriju.

Veliko prijateljstvo između naših naroda, pokazalo se na delu u mnogim situacijama, od vojnih saveza do solidarnosti u teškim situacijama, a naročito se to odnosi na stav ove države o našoj Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija. Prijateljstvo dve države prenelo se i na dva grada, Šabac i Argostoli, koje vežu neraskidive veze - rekao je gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić.

Osim Argostolija, grad Šabac bliske odnose gaji i sa krfskim selom Agiosom Mateosom sa kojim je Mačvanski Prnjavor zbratimljen od 1992. godine, kao i sa ostrvom Kefalonija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije