VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE GRCIMA: Veze između naša dva naroda su uvek bile zasnovane na bliskosti i iskrenoj solidarnosti (VIDEO)

Novosti online

25. 03. 2021. u 08:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je uputio čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke.

ВУЧИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКЕ ГРЦИМА: Везе између наша два народа су увек биле засноване на блискости и искреној солидарности (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

- Čast mi je da uputim srdačne čestitke povodom Nacionalnog dana Republike Grčke, posebno u ovoj godini, u kojoj se obeležavaju dva veka od izbijanja grčke revolucije, jednog od najznačajnijih i najsvetlijih trenutaka u istoriji Grčke.

Borba ispunjena žrtvama i patnjom slobodarskog grčkog naroda u ratu za nezavisnost od Osmanskog carstva, postavila je temelje prve nezavisne, moderne države na Balkanu, koja je, u periodu koji je usledio, bila vodilja i izvor inspiracije drugim narodima u njihovoj borbi za oslobođenje.

Veze između srpskog i grčkog naroda su, kroz istoriju, bile zasnovane na tradicionalnoj bliskosti i iskrenoj solidarnosti. Uveren sam da će odnosi između Srbije i Grčke nastaviti da se razvijaju na osnovu strateškog partnerstva, u duhu iskrenog prijateljstva i uzajamnog razumevanja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (52)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024