NOĆ MUZEJA U KRUŠEVCU Izložbe do 20 sati, maske svuda obavezne

S.B.

13. 11. 2020. u 08:06

NARODNI muzej Kruševac sutra će biti otvoren od 8 do 20 sati u okviru međunarodne manifestacije Noć muzeja: ulaz za posetioce biće besplatan,ali nošenje zaštitnih maski je obavezno.

НОЋ МУЗЕЈА У КРУШЕВЦУ Изложбе до 20 сати, маске свуда обавезне

Foto: S.B.

I skraćeno vreme tradicionalnog programa,koje svake godine potraje i nakon ponoći,na snazi je usled aktuelne epidemiološke situacije.


U centralnoj zgradi muzeja,osim stalne postavke, posetioci mogu pogledati izložbu “Kraljev ađutant-General Dušan D.Krstić”, koja je postavljena u svečanoj dvorani.Sadrži predmete i arhivalije iz zaostavštine generala Dušana D. Krstića (1889-Niš), učesnika balkanskih i Prvog svetskog rata, ađutanta kralja Aleksandra Prvog i ličnog prijatelja Šarla de Gola.

Foto: S.B.

 

”Više od igre-dečije igre nekad i sad” nova je izložba koja će premijerno moći da se vidi u Kući Simića.Na desetine tekstova o pomalo zaboravljenim dečjim igrama iz 20. veka, fotografije koje ilustruju detinjstvo,kao i same igračke (automobilčići, klikeri, barbike, praćke, domine, hula-hop, rolšue, porculanske lutke),posetioci će moći da pogledaju pored,stalne postavke Kuće Simića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!