"VIMINACIJUM FEST": Predstava "Hasanaginica" večeras otvara manifestaciju

D. N.

19. 06. 2023. u 10:45

PREDSTAVOM „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića, u izvođenju Gradskog pozorišta “Semberija” iz Bjeljine i Narodnog pozorišta iz Banja Luke, večeras počinje „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, peti po redu.

ВИМИНАЦИЈУМ ФЕСТ: Представа Хасанагиница вечерас отвара манифестацију

D. Novković

Prema odluci selektora Mihajla Nestorovića, do kraja ove pozorišne smotre publika će videti još pet predstava: „Tesla – svetlopis u vremenu“ - „Teatrijum” iz Beograda, „Ifigenija“ - Centar za kulturu Kolašin, Centra za kulturu Bijelo Polje i NVO „Korifej teatar“ Kolašin, „Bilo jednom na Brijunima“ - BITEF teatar, „Frančišek“ - Mestno gledalište Ptuj i „Čaruga“ - Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka. Najbolji glumac osvojiće statuetu „Zlatna fibula”, a najbolja predstava povelju „Viminacium maksimus“.

U pratećem programu biće izvedene dve predstave: „San o Mileni“ Jelene Bogavac, u produkciji Udruženja umetnika „Artista“ iz Beograda i monodrama „Na Drini ćuprija“ koju će izvesti poznati glumac Tihomir Stanić. Biće otvorena i izložba sa tematikom festivala i forum na temu ambijentalnog teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)