BUDUĆNOST U LEKOVITOM I ZAČINSKOM BILJU: Otvoren 4. Međunarodni sajam u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 06. 2023. u 20:49

U Vranju je svečano otvoren 4. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva, koji se danas i sutra održava na centralnom šetalištu.

БУДУЋНОСТ У ЛЕКОВИТОМ И ЗАЧИНСКОМ БИЉУ: Отворен 4. Међународни сајам у Врању

D. Ristić

Sajam je otvorila Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

- Veoma mi je drago što ste ovom manifestacijom istakli značaj lekovitog i začinskog bilja, jer je to grana poljoprivrede na kojoj bi trebalo da se poradi u budućem periodu mnogo više nego do sada, jer Srbija ima mnogo potencijala u ovoj oblasti. 

Nadam se da će upravo ova manifestacija motivisati naše poljoprivrednike da vide koliko je mogućnosti u ovoj sferi - naglasila je državna sekretarka.

Zbog toga je važno da se proizvođači motivišu u smeru unapređenja ove vrste proizvodnje, a lokalna samouprava subvencijama iz budžeta pomaže registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i preduzima aktivnosti na povezivanju proizvođača i resornih ministarstava u cilju dobijanja različitih vrsta pomoći - rekao je Milenković i dodao da je razvoj poljoprivrede od suštinskog značaja za razvoj čitavog Pčinjskog okruga - istakao je Milenković.

U kulturnom delu programa nastupile su učenice OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Vesnom Prodanović, Esad Jašarević na klarinetu i orkestar Nenada i Stefana Mladenovića.

Pokrovitelj sajma je Grad Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati