BORAVAK BESPLATAN, UKINUTE LISTE ČEKANJA: U Rumi danas počeo da radi novi vrtić

S. KOSTIĆ

20. 03. 2023. u 16:22

NOVOIZGRAĐENI vrtić "Kockica 2", u Rumi koji je urađen po najsavremenijim standardima predškolskog obrazovanja, a čijem svečanom otvaranju je u petak prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Sremskom okrugu, danas je počeo sa radom.

БОРАВАК БЕСПЛАТАН, УКИНУТЕ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА: У Руми данас почео да ради нови вртић

foto SK

Vrtić se prostire na 2.800 kvadratnih metara, može da primi 300 dece, a izgradnju je finansirala lokalna samoupravasa više od 132 miliona dinara.

Sa novim objektom, u kojem će mališani uživati u odličnim uslovima, u opštini Ruma ukidaju se liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

Predsednik Vučić je tokom obilaska zgrade zajedno sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić naglasio da je ponosan što je Ruma izgradila savremen, moderan, velelepan vrtić, kakvog nema, kako je ocenio, ni prestonica Srbije.

Ćirićeva je tom prilikom istakla predsedniku Vučiću, da je vrtić u rumskoj opštini besplatan za svu decu, kao i da svaki osnovac dobija besplatne udžbenike, ali i da je javni prevoz besplatan za penzionere, trudnice, majke, đake i invalide, te da su to samo neki od opštinskih podsticaja za građane opštine.

POVEZAN SA STARIM OBJEKTOM

NOVOIZGRAĐENI vrtić "Kockica 2", u Rumi koji je urađen po najsavremenijim standardima predškolskog obrazovanja, a čijem svečanom otvaranju je u petak prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Sremskom okrugu, od ponedeljka počinje sa radom.

U prizemlju objekta nalazi se sala predviđena za održavanje priredbi, pozorišnih predstava, muzičkih programa, seminara. Dok su u drugom delu prizemlja učionice za jaslene grupe dece, a na spratu učionice za decu od tri do šest godina.

Lokalna samouprava najavila je izgradnju još jednog vrtića i to u Hrtkovcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)