NOVI KAMION POSLE 30 GODINA: Modernizacija javnih preduzeća u Rumi

S. KOSTIĆ

09. 03. 2023. u 12:00

PORED modernizacije JP ''Komunalac'', u Rumi, lokalna samouprava počela je sa poboljšanjem i unapređenjem rada i JP '' Vodovod'', a prvi koraci su napravljeni, kupovinom novog kamiona, koji će, kako se očekuje, pospešiti efikasnost i olakšati prevoz građevinskog materijala javnom preduzeću.

НОВИ КАМИОН ПОСЛЕ 30 ГОДИНА: Модернизација јавних предузећа у Руми

foto: SK

Kamion nosivosti blizu 20 tona, najveća je investicija u mehanizaciju u poslednje tri decenije, a njegovoj promopredaji prisustvovala je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

- Prošle godine smo uložili značajna sredstava u modernizaciju JP „Komunalac“, sada je to slučaj sa JP „Vodovod". Mi smo nedavno kupili i mini bager za JP „Vodovod", a poslednji put ovakav kamion je kupljen 1990. godine i od tada ovo je prva veća nabavka mehanizacije.- kazala je predsednica Ćirić, najavivši nova ulaganja, a to je kupovina još jednog bagera, kako bi ''Vodovod'' imao što adekvatnije uslove za rad na terenu.

Direktorka JP „Vodovod" Snežana Banjac se zahvalila Opštini Ruma na velikoj podršci u naporima da se preduzeće modernizuje i istakala da će ovaj kamion olakšati rad na terenu, posebno u prevozu građevinskog materijala. Ona je kazala da će pored mini bagera, preduzeće dobiti skip i kamion za odgušenje kanalizacije, a onda se osvrnula na trenutne aktivnosti.

- Mi smo u proteklom periodu stavili akcenat na ispiranje mreže i kvalitet vode. Nekada smo imali 12 hidranata, a sada smo osposobili njih 60, tako da se redovno ispira distributivna mreža. Inače, naša voda je jedna od kvalitetnijih, higijenska ispravnost se kontroliše svakodnevno u internoj laboratoriji koja se nalazi u Fabrici vode, a jednom mesečno sa različitih lokacija se uzimaju uzorci koje analizira Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.- istakla je direktorka Banjac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne