VRAĆAJU STARI SJAJ DOMOVIMA KULTURE: Ruma nastavlja sa ulaganjima u seosku infrastrukutru

S. KOSTIĆ

02. 03. 2023. u 10:00

LOKALNA samouprava i u ovoj godini nastavila je sa obnovama domova kulture. Jedan od njih je i u Buđanovcima, koji je nekada bio jedan od najvećih i najlepših, ne samo u ovoj opštini, već i u celom Sremu.

ВРАЋАЈУ СТАРИ СЈАЈ ДОМОВИМА КУЛТУРЕ: Рума наставља са улагањима у сеоску инфраструкутру

foto:S.K.

Opština je izdvojila sredstva za uređenje dve prostorije na spratu objekta koje su bile u jako lošem stanju. Radovi su obuhvatili gletovanje, krečenje, postavljanje novih instalacija i rasvete, postavljanje keramike, novog laminata, kao i zamenu stolarije. Urađeno je i gletovanje i krečenje zidova u hodniku i kompletno su renovirani mokri čvorovi.

- Počeli smo postepeno po etapama da uređujemo u svakom selu ono što su meštani naveli da im je prioritet, da li je to ambulanta, kancelarija mesne zajednice, dom kulture, školski objekat, tako da smo nastojali da u svakom selu prvo uradimo ono najneophodnije. – rekla je Aleksandra Ćirić predsednica opštine Ruma i podsetila da je u Buđanovcima škola uređena, kao i centar sela, ali je sam dom kulture bio u devastiranom stanju.

PROBLEM DEPONIJE

Kako su meštani naveli imaju problem divlje deponije, predsednica Opštine obećala im je da će se tu postaviti video nadzor ali i probutiti svest  da više vode računa o životnoj sredini.

- Renovirane prostorije imaće višestruku namenu i biće dostupne svim meštanima sela. Jedna od prostorija namenjena je za skupove i proslave za oko 40 ljudi, a koristiće je i veterani fudbalskog kluba, lovačko udruženje i slična udruženja građana. Renovirana sala za sastanke biće dostupna meštanima za održavanje sastanaka, tribina, skupova udruženja  penzionera, održavanje različitih promocija i slično.- izjavila je predsednica.

Ćirić je razgovarala sa meštanima Buđanovaca o narednim projektima koje je potrebno realizovati kako bi se kvalitet života u ovom mestu podigao na viši nivo.

- Radićemo autobuska stajališta, a zajedno smo došli do nekih ideja da bi ovde u centru sela možda trebalo oplemeniti prostor sa dečijim mobilijarom, postaviti više klupa, zelenila, zatim urediti pristupni put do stočne jame, proširiti mrežu atarskih puteva. – navela je Ćirić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024