BOLJI USLOVI ZA ĐAKE U KLENKU: Obnova osnovne škole "23. oktobar"

S. KOSTIĆ

20. 02. 2023. u 10:00

NA objektu Osnovne škole ''23. oktobar'' u Klenku, u toku je rekonstrukcija koju finansira lokalna samouprava.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ У КЛЕНКУ:  Обнова основне школе 23. октобар

foto S Kostić

Obnova se odvija po fazama, a trenutno se privode kraju poslovi u unutrašnjosti objekta, odnosno u učionicama i kancelarijama, nakon čega predstoji i uređenje spoljašnje fasade ali i rešavanje problema mokrog čvora.

- Prošle godine smo izdvojili 40 miliona dinara za renoviranje škola na teritoriji opštine Ruma, među kojima je i škola u Klenku dobila sredstva. Dobar deo posla je završen, u prizemlju su zamenjeni podovi, prostorije su okrečene, a na spratu su takođe izvršeni molerski radovi i zamena stolarije. – rekla je Aleksandra Ćirić predsednica Opštine Ruma tokom obilaska i dodala da su radovi obuhvatili i objekat predškolske ustanove ''Poletarac''.

- Planiramo radove na kompletnoj elektroinstalaciji u objektu, zamenu pločica u hodniku, a na proleće nas očekuju i radovi na fasadi što je već ušlo u ovaj deo projekta, ali zbog povoljnijih vremenskih uslova taj posao mora da sačeka.-  rekla je predsednica Ćirić.

Školu u Klenku pohađa 215 učenika, podeljenih u 11 odeljenja, a kako kaže Jasmina Popović, direktorka te obrazovne ustanove ovo su najobimniji radovi do sada.

- Sada se vrši rekonstrukcija učeničkih toaleta da bi ulaz bio iz škole, a ne iz dvorišta. Do sada su deca, zimi po snegu ili kiši morala izaći iz škole da bi došli do toaleta. Saniran je krov odnosno tavanski prostor, to je regulisano i na školi jer je kod pedagoga curila voda i bukvalno je deo plafona otpao - kazala je direktorka Popović i navela da je sve to sada sanirano i prekrečeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ODREKAO SE TITULE! Novak Đoković objavio gde i kada igra do kraja 2023. godine