DONACIJA ZA NOVE PROJEKTE: Poljoprovredna škola u Rekovcu dobila novac od Ministarstva prosvete

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 10. 2021. u 00:30

UČENIČKA zadruga „Plodovi Levča“ Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu dobila je sredstva za unapređenje rada.

ДОНАЦИЈА ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ: Пољопровредна школа у Рековцу добила новац од Министарства просвете

Foto:Poljoprivredno-veterinarska škola Rekovac

Škola će novac uložiti u niz projekata, poput proizvodnje zdrave hrane i lekovitog bilja, sadnje autotonih sorti voća i druge projekte. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas je ugovor o dodeli sredstava uručio Ljubiši Stevanoviću, direktoru škole.

- Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine uspeli da obezbedimo sredstva za podršku učeničkim zadrugama, koje su važan deo obrazovno-vaspitnog rada u školama. Učeničke zadruge podstiču inovativnost, razvijaju radne navike i preduzetničke sposobosti učenika, a jačaju i samopouzdanje i svest o vlastitim interesovanjima i mogućnostima – ocenio je ministar Ružić.

Foto:Poljoprivredno-veterinarska škola Rekovac

On je pohvalio škole koje su osmislile različite projekte, poput proizvodnje i distribucije meda, izrada dekorativnih predmeta, prerade voća i povrća, sušenja lekovitog bilja, proizvodnje i prodaje hrane. “Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastaviće da podržava rad učeničkih zadruga u osnovnim i srednjim školama”, zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest