REGISTROVANA JOŠ 3 ZARAŽENA: Presek epidemije i imunizaicje u Pirotskom okrugu

V.Ć.

08. 08. 2021. u 10:16

POSLE jednog dana bez novozaraženih, pirotski ZZJZ u poslednja 24 časa registrovao je još tri osobe zaražene kovid 19 virusom. U drugoj polvini juna nije bilo ni jednog slučaja obolevanja, ali je od 3. jula do danas zaraza zabeležena u 92 slučaja.

РЕГИСТРОВАНА ЈОШ 3 ЗАРАЖЕНА: Пресек епидемије и имунизаицје у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

Na testranje u nišku Laboratoriju UKC “Vatreno oko” poslata su 13 uzorka sunjivih na kovid.

Od početka imunizacije na području Pirotskog okruga dato je 67.244 doza vakcina. Vakcinisana je 34. 301 osoba, od kojih je 32.943 revakcinisano. Tokom epidemije u okrugu je laboratorijski potvrđeno 5.938 slučajeva zaražavanja. Najveći broj zaraženih je iz Pirota, zatim iz Bele Palanke,zatim u Dimitrovgradu u Babušnici.

Prema poslednjim podacima pirotskog ZZJZ u kovid ambulanti obavljeno je 69 pregleda, mera kućne izolacije naložena je u 3 slučaja, a na lečenju u OB u Pirotu je jedna zaražena osoba. Pacijenti sa teškom kliničkom slikom šalju se u kovid bolnicu Kruševac.

Uz konstataciju da treba ubrzati vakcinaciju i da ima dovoljno vakcina lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ocenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna sa tendencijom prelaska u nesigurnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna