KONJIČKE TRKE U ŠAPCU: Pehar pobedniku uručio princ Filip Karađorđević

V.Mitrić

26. 07. 2021. u 16:17

ŠABAČKE konjičke svečanosti, manifestacija koja predstavlja najveći događaj konjičkog sporta u Srbiji, održano je sa 11 trka, a takmičilo se 94 grla.

КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ШАПЦУ: Пехар победнику уручио принц Филип Карађорђевић

Foto: V. Mitrić

Najvažnija trka bila je prekjuče ,,Šabački derbi”, a juče ,,Memorijal kralja Aleksandra”. U prestižnoj trci ,,Memorijal kralja Aleksandra” najbrže je bilo grlo Near Poet vlasnika Almina Alića. Pehar pobedniku uručio je princ Filip Karađorđević, koji je sa suprugom Danicom i sinom Stefanom prvi put na ovoj svečanosti. Trkama je prisustvovao i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je posebna čast što je ovoj manifestaciji prisustvovala porodica Karađorđević.

 - Posebnu čast svojim prisustvom danas nam je ukazao princ Filip Karađorđević, sa suprugom Danicom i sinom Stefanom. Porodica Karađorđević prvi put je na konjičkim svečanostima. Princ Filip uručio je pehar pobedniku trke ,,Memorijal Kralja Aleksandra“ koja je okupila najbolja trkačka grla iz naše zemlje i regiona. U razgovoru smo dogovorili dalju saradnju, koja će biti za dobrobit svih Šapčana. Šabačke konjičke svečanosti postale su jedan od brendova po kojima smo poznati u Srbiji i regionu. Zbog njihove važnosti, spoja lepote i tradicije, Grad Šabac će nastaviti da podržava ovu i slične manifestacije - rekao  je gradonačelnik Pajić.

Princeza Danica Karađorđević rekla je da im je veliko zadovoljstvo što su prisustvovali Šabačkim konjičkim svečanostima.

 - Ovo je spektakularan događaj. Trka ,,Memorijal kralja Aleksandra” bila je veličanstvena. Drago nam je što smo mogli da budemo ovde i da uručimo pehar. Ovo je početak jedne lepe saradnje. Šabačke konjičke svečanosti su tradicija i blago našeg naroda koje se neguje uprkos ovom vremenu - kazala je princeza Danica Karađorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna