EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Dve novozaražene osobe

M. B.

17. 07. 2021. u 13:07

JOŠ dve osobe su, prema poslednjim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, potvrđeno pozitivne na korona virus.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Две новозаражене особе

Foto M. Bošnjak

Tako, broj zvanično obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, ovde se uvećava na ukupno 3.388, od kojih je, po zvaničnim podacima, najviše njih izlečeno, dok za ostale i dalje važe sve propisane mere.

Do ovog izveštanja, nema podataka o promeni broja pacijenata u kovid-delu Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, njenoj sada jedinoj postojećoj „crvenoj“ zoni. Njih je i dalje četvoro.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.388 lica, uz nažalost 124 smrtne žrtve.

Do juče (petak) u ovom kraju je, po sopstvenom izboru nekom od četiri raspoložive vakcine protiv kovida-19, vakninisana ukupno 15.601 osoba, revakcinisano njih 14.926.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)