NOVAK KRUNIŠE SEZONU: Đoković cilja šesti trofej na Završnom mastersu

V. N.

14. 11. 2022. u 09:00

NOVAK Đoković počinje napad na šestu titulu na završnom mastersu. Našeg najboljeg tenisera očekuje veoma trnovit put do trofeja, jer ga već u prvom kolu "crvene grupe" na terenu dvorane "Pala Alpitur" u Torinu danas (21.00) očekuje okršaj sa drugim nosiocem, Grkom Stefanosom Cicipasom. Pre njih od 14.00 se sastaju Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

НОВАК КРУНИШЕ СЕЗОНУ: Ђоковић циља шести трофеј на Завршном мастерсу

FOTO: EPA

Srbin se u poslednje vreme dva puta sastao sa Grkom, slavio je u finalu turnira u Astani i polufinalu mastersa u Parizu. Bili su to dramatični mečevi.

- Naročito je bio neizvestan meč u "Bersiju". Svestan sam da me očekuje veoma težak okršaj. I pre starta završnog turnira znao sam da ću u prvom kolu igrati ili sa Rafealom Nadalom ili sa Cicipasom. To mi je prvi put posle mnogo godina da ću igrati sa prvim ili drugim nosiocem na startu turnira - naglašava Đoković.

RUD: NOLE JE NAJBOLjI

NORVEŽANIN Kasper Rud smtra da je Novak Đoković najbolji igrač na ATP turu, bez obzira na rang-listu.

- Đoković je ove sezone igrao sjajno. Mislim da je pokazao zašto je najbolji. Osvojio je Vimbldon, osvojio je dva turnira pre nekoliko nedelja, setimo se i Rima. Činjenica da je bio u stanju da bude među osam najboljih u sezoni bez obzira na to što nije imao poene sa tri grend slema i četiri mastersa samo pokazuje koliko je i dalje dobar - naglasio je Rud.

Novak ima priliku da se izjednači sa Rodžerom Federerom, koji je šest puta osvajao završni masters. Đoković se peharu nije radovao još od 2015. godine.

- Bio bi to savršen kraj sezone, šlag na torti, ali dug je put do toga. Moram da igram sa najboljima na svetu. Radujem se tim mečevima, imam iskustva sa ovog turnira, nadam se da to može da mi posluži. Prošle sezone bila je sjajna poseta, a Italija je zemlja koja neguje kulturu sporta, tenisa. Znam i da ću morati da budem na najvišem nivou od početka - podvlači Novak.

Đoković je primetio da je iskusniji od većine tenisera koji će se boriti za tron.

- Ne osećam se mladim kao ostali momci, mnogo godina je prošlo od mog prvog učešća - priznao je Đoković. - Mislim da sam u dobroj formi, poslednjih meseci sam osvojio većinu turnira na kojima sam igrao pre Torina. Od starta će biti visok intenzitet, tako da od prvog meča moram da budem maksimalno fokusiran kao da igram finale. Nema opuštanja do kraja.

Meksikanke bolje od Srpkinja

ŽENSKA teniska reprezentacija Meksika savladala je Srbiju sa 4:0, u meču plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe "Bili Džin King kupa".

Prvog dana na šljaci u San Luis Potosiju, prvi bod Meksikankama donela je Renata Zarazua protiv Olge Danilović 7:6 (10:8), 6:4, dok je Marsela Zakarijas savladala Lolu Radivojević 5:7, 6:3, 6:2. Drugog dana, Marsela je bila bolja od Natalije Stevanović (6:0, 6:4), a u igri parova Đulijana Olmos i Renata Zarazu nadigrale su srpski dubl Katarinu Jokić i Katarinu Kozarov sa 6:4, 6:1. Duel između Renate Zarazue i Lole Radivojević nije igran.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024