Novak Đoković i šok-obraćanje koje je prodrmalo svet

Novosti online

12. 01. 2022. u 04:39

NOVAK Đoković je još jednom uzdrmao čitav svet, ovoga puta obraćanjem na temu dolaska na Australijan open, PCR pozitivnog testa i greške prilikom popunjavanja formulara za ulazak u Australiju.

Новак Ђоковић и шок-обраћање које је продрмало свет

FOTO: Nebojša Paraušić

Najbolji teniser sveta je tim povodom svetu poručio sledeće, a redakcija "Novosti" vam prenosi njegovo obraćanje od reči do reči:

"Hteo bih da se obratim povodom pogrešne informacije koja se u kontinuitetu iznosi u vezi sa mojim aktivnostima i pojavljivanjima u decembru, a u vezi sa mojim pozitivnim PCR kovid test rezultatom.

Ova pogrešna informacija mora da se koriguje, naročito u interesu ublažavanja šire zabrinutosti u zajednici u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, a i kako bi se pozabavili pitanjima koja su veoma štetna i zabrinjavajuća po moju porodicu.

Želim prvo da istaknem da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i da se pridržavam obaveza vezanih za testiranja. 


Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra posle koje je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na kovid-19 testiranju.

FOTO: KK Barselona

Iako nisam imao kovid simptome, uradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, ali zbog iskrenog opreza uradio sam i zvaničan i odobreni PCR test istog tog dana.

Sledećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu, kako bih predao nagrade deci i takođe sam uradio brzi antigenski test pre nego što sam na taj događaj otišao. I tada je rezultat bio negativan. Nisam imao nikakve simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu sve dok se pomenuti događaj nije završio.

PCR rezultat Novaka Đokovića od 16. decembra 2021. / fcfcoa


Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u mom teniskom centru u Beogradu da ispunim davno obećanu obavezu prema intervjuu za "Ekip", uz prateće fotografisanje. Otkazao sam sve druge događaje osim tog intervjua.

Osetio sam se obaveznim da obavim taj intervju, nisam želeo ni novinara da izneverim, ali sam se pobrinuo da budem na fizičkoj distanci i sve vreme nosim masku, osim kada sam fotografisan.


Kada sam se vratio kući i razmislio o svemu, shvatio sam da je to bila greška u proceni i prihvatam da je trebalo da odložim ovu obavezu.


Što se tiče moje putne deklaracije, nju je u moje ime podneo moj tim za podršku, kao što sam to i rekao službenicima za imigraciju po mom dolasku (u Melburn), i moj agent se iskreno izvinjava zbog administrativne greške u označavanju netačnog polja o mom prethodnom putovanju pred dolazak u Australiju.


Ovo je bila ljudska greška, svakako ne i namerna. Mi živimo u izazovnim vremenima globalne pandemije i ovakve greške ponekad mogu da se dese. Danas je moj tim predao Vladi Australije dodatne informacije da bi razjasnio ovo pitanje.


Iako sam smatrao da je važno da se pozabavim i razjasnim dezinformacije, neću dalje komentarisati iz najvećeg poštovanja prema Vladi i vlastima Australije u trenutnom procesu.


Uvek je bila i ostala čast igrati na Australijan openu. Australijan open mnogo vole takmičari, navijači i cela zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta i samo bih želeo da imam priliku da se takmičim s najboljim svetskim teniserima i igram pred jednom od najboljih publika na svetu", zaključio je Novak Đoković.

Gotovo u isto vreme kada se Nole ovako obratio javnosti, njegovi advokati su povukli potez kojim su obezbedili da, bar danas, 12. dana januara, Đoković ne bude deportovan iz Australije.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a