"NEĆEMO STATI NA OVOJ MEDALJI": Srpsko odbojkaško čudo blista posle prvog odličja u reprezentaciji

S. RAJIĆ

19. 07. 2022. u 22:53

DOBITAK završene Lige nacija nije samo bronzana medalja, nego i - Sara Lozo. Primač servisa reprezentacije Srbije "eksplodirala" je na završnom turniru u Ankari.

НЕЋЕМО СТАТИ НА ОВОЈ МЕДАЉИ: Српско одбојкашко чудо блиста после првог одличја у репрезентацији

FOTO: OSS/FIVB

Predstavljala je osveženje u ekipi Danijelea Santarelija i iks faktor u ključnim mečevima. Kao nagrada za to 25-godišnjoj odbojkašici stiglo je prvo odličje u dresu sa nacionalnim grbom.

- Presrećna sam, jer je ovo prva medalja za mene u reprezentaciji, nadam se da se neću zaustaviti na ovome - priča sa osmehom Lozo, po dolasku u Beograd.

Ovo je za naše dame prva medalja u Ligi nacija od kada je nadmetanje formirano 2018. godine. Otišle su u Tursku sa velikim samopouzdanjem i energijom, što se videlo na terenu.

- Pred polazak u Ankaru rekle smo, idemo po medalju. Dobile smo Ameriku, koja je bila glavni favorit. Niko nije verovao da možemo da ih pobedimo, ali mi smo verovale, kao i ceo stručni štab. Kada smo izgubile od Brazila, dogovorile smo se da idemo po bronzu i da nećemo da izađemo sa terena bez nje, da nećemo da se vratimo u Srbiju sa "drvenom medaljom". Prezadovoljne smo rezultatom, jer je ovo naša prva medalja u Ligi nacija. Ne bi trebalo ni za čim da žalimo, jer od početka takmičenja nije bilo pritiska i očekivanja da moramo da dođemo do odličja. Na delu se video jedan novi tim, koji može samo da napreduje - naglašava Sara.

Sara Lozo i Teodora Pušić/FOTO: M. Vukadinović

Srušila je Sara moćne Amerikanke u četvrtfinalu sa 22 poena, a potom i u meču za treće mesto protiv domaćina, Turske, bila je najubojitija sa jednim manje.

- Što se tiče utakmice sa Turskom, da smo "igrale do sutra" nisu mogle da me zaustave, nisam osećala umor. Posle su me izabrali na doping kontrolu, nije bilo izvlačenje, nego su hteli baš mene. Verovatno ni one nisu mogle da veruju kako sam odigrala - ističe primač servisa u našem timu.

Najbolje od Sare bi tek trebalo da se očekuje. Pokazala je da će u budućnosti biti važan šraf u ekipi trenera Santarelija.

- Veliki uticaj imala je prethodna sezona u Rusiji, jer je tamošnja liga jaka. Imala sam priliku da radim sa odličnim trenerom, dao mi je ogromno poverenje. Igrala sam konstatno, čak i kada nisam osećala da mogu da pomognem timu. Te dobre partije samo su se prenele i na reprezentaciju - zaključuje Lozo.

Mini-odmor, pa opet na pripreme

SARA Lozo je kao i ostale odbojkašice dobila desetak dana odmora. Pripreme za Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj (23. septembar do 15. oktobra) počinju već 1. avgusta, kada će pokušati da odbrane krunu osvojenu 2018. u Japanu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i govor na otvaranju teniskih terena u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)