ZVEZDA JOŠ JAČA! Stigao as iz tabora prvaka Evrope, novi tim će teško prepustiti tron koji je osvojila prethodna generacija crveno-belih!

Novosti online

19. 07. 2022. u 18:51 >> 19:36

CRVENA zvezda nastavlja da se pojačava u košarci. Posle Hasana Martina crveno-beli su angažovali još jednog centra.

ЗВЕЗДА ЈОШ ЈАЧА! Стигао ас из табора првака Европе, нови тим ће тешко препустити трон који је освојила претходна генерација црвено-белих!

FOTO: KK Crvena zvezda

Dres kluba sa Malog Kalemegdana zadužio je Filip Petrušev, bivši MVP ABA lige, kandidat za "Zvezdu u usponu" Evrolige, te najbolji strelac Jadranske lige u sezoni 2020/2021 kada je nosi dres Mege.

Ovaj 22-godišak je bio slobodan u izboru nove sredine nakon što se rastao sa šampionom Evrope, ekipom Anadolu Efesa.

Reprezentativac Srbije postao je peto pojačanje Zvezde, koja stvara prilično moćan novi tim, posle rastanka s nekoliko važnih prvotimaca.

Pre njega u klub su stigli fantastični košgeter Nemanja Nedović, centar Hasan Martin, iskusni Džon Holand i naš reprezentativac Dalibor Ilić.

Petrušev je probao da se izbori za ugovor u najjačoj ligi na svetu, pošto je igrao Letnju ligu u NBA za ekipu Filadelfije. Seventisiksersi su ga izabrali kao 50. pika na prošlogodišnjem draftu i polažu prava na njega, ali nisu se odlučili da to iskoriste za sada.

Mladi centar se nije naigrao u Efesu, prosečno je beležio 5,2 poena, 1,6 skokova i 0,3 asistencije za nešto više od devet minuta po utakmici u Evroligi.

Ipak, godinu pre toga blistao je u Megi. Kao debitant u ABA ligi beležio je 23,7 poena uz 7,6 skokova. Bio je najbolji strelac takmičenja, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača i dobio pomenutu nagradu za MVP-a regionalnog prvenstva. Na sjajan način je i debitovao za reprezentaciju Srbije, što možete pogledati u snimku koji je pred vama:

Podsetimo, Zvezdu su do sada napustili Dejan Radonjić (Panatinaikos) koga je na klupi zamenio Vladimir Jovanović, zatim Maik Cirbes, Nejt Volters, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac i Ostin Holins.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri