JOKIĆ GLAVNA TEMA U AMERICI: Jedna stvar u Nikolinom domu posebno očarala Amerikance

Александар Илић
Aleksandar Ilić

19. 07. 2022. u 15:04 >> 15:13

KADA je delegacija Denver nagetsa Nikoli Jokiću donela MVP trofej, među prisutnima nije bio novi generalni menadžer tima Kalvin But, a sudbina ga je nekoliko nedelja kasnije ipak dovela u Sombor.

ЈОКИЋ ГЛАВНА ТЕМА У АМЕРИЦИ: Једна ствар у Николином дому посебно очарала Американце

FOTO: Tviter

But nije bio deo ekipe koja je u somborskoj konjušarnici iznenadila Nikolu Jokić, ali je nekoliko nedelja kasnije čovek koji je zamenio Tima Konelija na rukovodećoj poziciji ipak završio u Somboru, a imao je jako lep i težak zadatak.

Na početku transfer sezone Denver je odlučio da Jokiću da najveći ugovor u NBA istoriji - vredan 270.000.000 dolara.

- Bila nam je čast. Kada na takav način date ugovor igraču i to dvostrukom osvajaču MVP nagrade, to govori o njemu, ali i klubu. Ja igrače gledam kao ljude, a ne proizvod, davanjem super-maks ugovora nagrađujete igrača, ali i šaljete poruku čoveku koga nagrađujete, ulažete u klupsku i njegovu budućnost - rekao je za "Denver post" Džoš Kroenke.

FOTO: Tviter

Nagetsi su bili uvereni da će Jokić produžiti ugovor, a nedelju dana pre otvaranja transfer-sezone But i njegov pomoćnik Tomi Balsetis sastali su se sa Jokićevom braćom. Uverili su se da se stvari kreću u pravom smeru.

- S obzirom na to da je nedavno Kevin Durent zahtevao trejd i da Juta želi da trejduje Donovana Mičela, čelnicima Denvera je laknulo kada je bilo jasno da će Nikola Jokić ostati u klubu, a takođe je olakšanje i to što imaju superzvezdu u svojim redovima koja ne zahteva veliko održavanje, odnosno nema velike prohteve, imaju igrača koji samo želi da igra košarku - piše "Denver post".

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

List dodaje da je put u Sombor tehnički bio poslovni put, ali i prilika da novi generalni menadžer stekne perspektivu o Jokiću, tačnije, da ga vidi u okruženju u kome se oseća najprijatnije.

But je prvi dan proveo u Beogradu, a potom je sa asistentom Majka Melouna Ogijem Stojakovićem i Jokićevim menadžerom Miškom Ražnatovićem krenuo za Sombor.

- Prva stanica bila je poseta domu Jokićevih roditelja, a potom su se uputili u restoran. Nije im smetalo ni što su po vrelom danu krenuli na put u tri po podne.

Stojaković, koji je prisustvovao i MVP žurci, za ovu je imao drugačiji komentar.

- MVP žurka je bila prava žurka, luda, emotivna, uzbudljiva. Ovaj put, to je sve izgledalo kao porodično okupljanje.

FOTO: Tviter

Prisutni su bili But, Ražnatović, Stojaković sa suprugom, Nikola Jokić sa suprugom Natalijom, prisustvovao je i brat Nemanja, kao i njihovi roditelji. Strahinja je tu bio duhom, uključen preko video-poziva.

Buta je jedna stvar posebno oduševila

- Deca u porodici Jokić ne plaču. Samo se smeju, stalno su srećna i puna energije. Nikolina beba je najsrećnija beba na svetu. Kada sam pošao na put, našalio sam se, ne mogu da pogrešim kod prvog potpisa, koji se na kraju odlično završio - rekao je But, a preneo "Denver post".

- Dve su teorije zbog čega je Jokić srećan. Jedna je da uživa u odmoru između sezona. Drugu je izneo njegov kum Nebojša Vagić. Srećan je zato što je okružen ljudima koje voli i kojima veruje - prenosi list.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)