LENOKS LUIS POZDRAVIO KLIČKA: "To što on radi zahteva viši nivo hrabrosti i ljubavi"

Novosti online

22. 06. 2022. u 22:38

LEGENDARNI bokser Luis odao je počast svom bivšem protivniku Vitaliju Kličku, 19 godina nakon njihove borbe za titulu u teškoj kategoriji. U junu 2003. Luis je pobedio Klička, nakon što je sudija prekinio meč zbog krvarenja Ukrajinca, iako je on do tog trenutka vodio na bodove protiv Britanca.

ЛЕНОКС ЛУИС ПОЗДРАВИО КЛИЧКА: То што он ради захтева виши ниво храбрости и љубави

Foto: Printskrin

Završetak borbe bio je kontroverzan jer je Kličko bio u prednosti prema mišljenju sudija i želeo je da nastavi borbu. Iako je Luis javno obećao revanš Ukrajincu, on na kraju nije ispunio obećanje već se povukao iz boksa, što je uzburkalo odnose između dva bivša šampiona.

Međutim, skoro dve decenije kasnije, čini se da su borci rešili nesuglasice.

Kličko je sadašnji gradonačelnik Kijeva i predstavlja svoju zemlju usred njihovog trenutnog rata sa Rusijom. Kao rezultat toga, Luisova poruka o godišnjici njihove borbe bila je ove godine dosta drugačija.

Britanac se oglasio na "instagramu" i pozdravio nekadašnjeg suparnika, koji je trenutno najveći kritičar Rusije zbog njihove specijalne vojne operacije.


- Obično bih 21. juna napravio objavu na godišnjicu borbe sa Vitalijem Kličkom, ali danas samo želim da ga pozdravim. On je u najvećoj borbi u svom životu i žrtve koje je podneo da bi služio građanima Ukrajine nisu samo za pohvalu, već su za divljenje. Potrebno je mnogo hrabrosti da se uđe u bokserski ring, a mi kao borci znamo da bi svaka borba mogla da nam bude poslednja. Ali, hrabrost da se neko zalaže za svoju zemlju i sugrađane kao on, to zahteva viši nivo hrabrosti i ljubavi. Dakle, ovog 21. juna, pozdravljam te, moj prijatelju Vitalij. Neka vas Bog čuva i blagoslovi mirom, ljubavlju i srećom - napisao je Luis.

Kličko je odgovorio komentarom koji je jednostavno glasio: "Hvala".


BONUS VIDEO: Ko je Dmitrij Bivol?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)