LAKŠE JE SA NEDOVIĆEM: Kako se Zvezdin bek vratio u tim i stavio tačku na derbi kola protiv Budućnosti

V. Preradović

05. 11. 2023. u 22:56

VIŠE nema nepobeđenih na Jadranu. Budućnost je unela u „Arenu“ skor 5-0, ali je iznela osmi uzastopni poraz u duelima sa Zvezdom (86:95).

ЛАКШЕ ЈЕ СА НЕДОВИЋЕМ: Како се Звездин бек вратио у тим и ставио тачку на дерби кола против Будућности

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Derbi 6. kola ABA lige odlučila je trojka Nemanje Nedovića na minut i po do kraja, čiji je povratak u sastav dao crveno-belima još jednu odličnu napadačku opciju.

Tenzije u ovom doskora neprijateljskom rivalitetu splasle su otkad je kvalitativna razlika prešla na stranu crveno-belih. Možda su i zbog toga ušli u utakmicu ležerno, u prva četiri minuta praktično nisu odbranili nijedan napad i primili 13 poena. Usput su izgubili četiri lopte sa Nejpirom kao startnim plejmejkerom, kome trener Sferopulos pokušava da ulije iz temelja poljuljano samopouzdanje.

Ulaskom Dos Santosa i oporavljenog Nedovića donekle su zategnute defanzivne strune, napad je takođe počeo da dobija koncepcijske obrise. Dok je Nejpir ni na nebu ni na zemlji, Zvezdin napadački potencijal najviše zavisi od Teodosića, koga je grčki stručnjak nameravao da odmori, ali je tok utakmice promenio planove.

Efekti su bili momentalni. Trojka, pa asistencija kojom je ostavio Jaga samog u Beogradu. Tobi je i pre nego što je Teo kročio na parket najavio bi da ovo moglo da bude njegovo veče. Amerikanac je u hirurški preciznom napadu u drugoj četvrtini postao glavni egzekutor sa 17 poena u prvom poluvremenu, u kojem su crveno-beli šutirali 11/13 za dva poena i 8/15 za tri. Podgoričani su bili na samo minus 11 zbog vrele šuterske ruke Megija i Zvezdine meke odbrane.

Teo je u nastavku ostao na klupi, Nejpir pokazao znake života i sa šest vezanih poena doneo plus 17 u 23. minutu. Međutim, nema te prednosti koja Zvezdi garantuje pobedu niti odmor za Teodosićeve stare kosti. Očito je da Sferopulos ima najviše problema u implementaciji svojih defanzivnih principa. Budućnost je nedopustivo lako spustila zaostatak na jednocifren, trećom trojkom Pola na samo tri u poslednjem minutu treće četvrtine. Teova trojka kojom je slomio otpor obruča bila je dragocena i pomogla u lomljenju otpora Podgoričana.

Nisu digli ruke ni kada je srpski mađioničar trećom trojkom vratio stabilnu prednost, ali nije bilo stabilnosti u Zvezdinom reketu, koji je centrima Budućnosti služio kao fan zona. Goste je definitivno slomila Nedovićeva trojka u meču u kojem je srpski tim potvrdio da ima zavidan napadački potencijal, ali i ozbiljne odbrambene manjkavosti.

C. ZVEZDA - BUDUĆNOST 95:86 (21:18, 32:24, 16:21, 26:23)

DVORANA „Štark arena“. Gledalaca: 15.730. Sudije: Javor, Petek, Kardum.

C. ZVEZDA: Lazarević 1, Teodosić 10 (3/5 za tri, 6 as), Hanga, Davidovac 9 (4 as), Mitrović 4, Nejpir 14 (4/4 za dva, 1/1 za tri, 3 as), Tobi 23 (6/9 za dva, 3/6 za tri, 6 sk), Bolomboj 4, Ilić, Nedović 16 (2/5 za dva, 2/4 za tri, 4 as), Gedraitis 7, Dos Santos 7.

BUDUĆNOST: Ilić, Megi 13, Ros 6, Slavković, Makundu 5 (6 sk), Grbović, Džons 17, Jagodić Kuridža 2, Vilijams 10, Rajt 17 (6 as), Popović 2, Pol 14.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)