NOVI VELIKI TRILER: Partizan opet pobedio Zvezdu u košarci

A. I.

30. 10. 2023. u 22:14 >> 21:35

KOŠARKAŠI Partizana dočekali su nakon evroligaškog derbija Crvenu zvezdu i u ABA ligi. Nakon veoma uzbudljivog meča slavili su crno-beli rezultatom 98:87

НОВИ ВЕЛИКИ ТРИЛЕР: Партизан опет победио Звезду у кошарци

FOTO: M. Vukadinović

Neverovatan "večiti derbi" još jednom odigrali su Crvena zvezda i Partizan. Imali su crveno-beli 10 poena prednosti, a potom je u trećem periodu Partizan imao plus 17, a na kraju je epilog rešen u dramatičnoj završnici duela.

Vodila je Crvena zvezda od starta prve četvrtine. Dosta problema odbrani crno-belih na početku zadavao je Džoel Bolomboj uz Rokasa Gedraitisa.

Brzo su crveno-beli poveli 4:11, a onda je usledila serija Partizana 7:0, kojoj je doprineo sa pet poena Danilo Anđušić. Stali su tada domaći, te je usledila serija 10:0 gostiju, a nakon 10 minuta igre na semaforu je stajalo 17:25.

FOTO: M. Vukadinović

Dosta drugačija igra u drugom periodu za domaćina. Zaigrali su znatno angažovanije. Frenk Kaminski i Pi-Džej Dožijer lako su dolazili do poena, pa se tako prednost gostiju istopila, a crno-beli su u 14. minutu meča došli do prvog vođstva 27:26.

Igralo se do 17. minuta koš za koš kada su crno-beli upalili "Parni valjak" uz sjajnu igru Avramovića do kraja deonice poveo dvocifrenom prednošću 47:36.

Prevagu je crno-belima nakon 20 minuta igre doneo doprinos igrača sa klupe. Ubacili su 24 poena, naspram devet kod crveno-belih, dok su starteri Partizana ubacili 23  - naspram 27 poena Zvezde.

FOTO: M. Vukadinović

Nastavili su domaći sa dobrom igrom u napadu i u trećoj deonici, održavali su dvocifrenu prednost. Za pet minuta ubacili su 17 poena uz dve trojke, Anđušića i Nanelija.

U tom periodu ubacio je rival svega devet poena. Ipak, minijaturom Šabaza Nejpira koji je vezao sedam poena, uspeli su crveno-beli da se spuste sa -18 na svega deset poena zaostatka. Pronašao je Sferopulos taktičko rešenje za igru crno-belih te se prednost domaćina istopila. Partizan je u poslednju deonicu ušao sa 72:63.

Usledilo je u poslednjem periodu taktičko nadmudrivanje. U kome je Partizan u prvoj polovini poluvremena održavao prednost od pet do osam poena. Sjajno je Davidovac uz Gedraitisa igrao, a napadom orkestrirao Miloš Teodosić.

FOTO: M. Vukadinović

Sa dve odlične odbrane Aleksa Avramović je dao krila crno-belima da u poslednja dva minuta uđu sa dvocifrenom prednošću, a oni su je rutinski do kraja sačuvali i slavili rezultatom 98:87.

U nastavku teksta pročitajte kako se kretao tok meča.

Partizan - Crvena zvezda 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24)

Partizan: Vukčević, Ledej 13, Avramović 15, Koprivica, Smajlagić 8, Jaramaz 6, Naneli 5, Trifunović 6, Anđušić 11, Dožijer 12, Kaminski 22.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 10, Davidovac 7, Mitrović 12, Simonović, Nejpir 23, Tobi 5, Bolomboj 10, Ilić, Gedraitis 13, Kuzmić, Dos Santos 7.

PARTIZAN - ZVEZDA 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:24)

40' Dva penala pogodio je Nejpir - 94:87. Zakucao je snažno Smajlagić, ali ranije je Teodosić faulirao igrača domaćih. Tražio je tim sa Malog Kalemegdana da se pregleda snimak zbog nesportskog faula, ali nisu tako mislile sudije. Polovičan je bio Sajlagić. Potom je zbog tehničkog faula penal ubacio Ledej, pa dva Avramović zbog faula. 

39' Pogodio je Nejpir uz faul. Četvrti prekršaj napravio je Nejpir. Ipak, nakon pregledanog snimka poništeni su poeni, tako će Amerikanac iz Zvezde morati da se zadovolji sa dva penala. Promašio je prvo, ne i drugo - 94:85

FOTO: M. Vukadinović

38' Gedraitis je fauliran od strane Alekse Avramovića. Iskupio se odličnom odbranom i poenima na drugoj strani - 89:78. Promašio je Avramović dodatni faul, a potom Nejpir je bio siguran sa penala, a trojkom Zeka Ledeja otišao je domaćin 94:84.

37' Odlična odbrana Avramovića dala je priliku crno-belima za lake poene 87:78.

36' Faul u napadu napravio je Jago dos Santos. Odlično se postavio Dožijer koji je nakon toga poentirao dva puta sa penala 85:76. Odbranio se Partizan, međutim nije iskoristio to Kaminski da crno-belima vrati dvocifrenu prednost. Faulirao je Dožijer Nejpira, a ovaj dva puta bio precizan sa penala 85:78

FOTO: M. Vukadinović

35' Promašio je penal za tehničku grešku, a potom je sa penala neprecizan kod prvog penala bio Frenk Kaminski koji je pogodio drugo - 83:76.

34. Neprecizan je Gedraitis bio za tri. Na drugoj strani neprecizan Avramović, a Jago odlično proigrava Tobija za 80:73.

33' Pogodio je sada Davidovac na odličnu asistenciju Teodosića. Odgovorio je Trifunović - 80:71.

32' Precizan je bio Jaramaz, na drugoj strani nije Davidovac - 74:66. Dva puta je zatim Kaminski sa linije za slobodna bacanja bio precizan za novu dvoficrenu prednost domaćina.

FOTO: M. Vukadinović

31' Pogodio je Miloš Teodosić za tri - 72:66.

TREĆA ČETVRTINA 25:27

30' Pogodio je dva penala Tobi za 70:62. Zanimljiv okršaj imali su niski igrači Jaramaz i Teodosić u reketu. Kao pobednik izašao je Teodosić koji je dobio dva penala i pogodio oba - 70:63. Odlično na drugoj strani Jaramaz iz rolinga dolazi do poena - 72:63.

29' Uspela je Zvezda da napravi seriju, najnovije poene postigao je Nejpir, a potom seriju gostiju prekinuo je Kaminski zakucavanjem.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

27 Pet poena vezao je Nejpir, te na taj način razbio ritam rivala, i naterao Željka Obradovića da zatraži minut odmora.

26' Dobar prodor Jaramaza sa boka, a onda zakucava Bolomboj 66:49. Zek Ledej je u narednom napadu iz rudnika izvukao poene 68:69.

25' Pogodio je dalekometnu trojku Anđušić, odgovorio je za dva teodosić, a onda Naneli pogodio novu trojku. Potom sa penala Nejpir pogađa jednom za 61:47.

FOTO: M. Vukadinović

24' Nakon nekoliko praznih napada završio je poenima Davidovac, Naneli je potom u maniru centra odigrao pik en rol i poentirao 58:41.

23' Brzo je reagovao na otvorenoj poziciji Aleksa Avramović. Pogodio je novu trojku za 56:39.

22'  Dvojka Avramovića, pa onda trojka Dožijera. Odgovorio je sa distance Gedraitis - 50:39. Drugu trojku pogodio je i Alan Smajlagić.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 47:36

20' Dos Santos siguran dva puta sa linije penala, a potom je u narednom napadu Doužer opogodio za tri za dvocifrenu prednost crno-belih 47:36.

FOTO: M. Vukadinović

19' Pokušao je bez gledanja da proigra Teodosić, presekao je pas Dožierm a na drugoj strani lake poene ubacio je Ledej - 40:34. Upisao je i Aleksa Avramović sa penala, precizan je bio dva puta za 42:34.

18' Penale je sigurno izveo Rokas Gedraitis. Pod košem Zvezde Pi-Džej Dožier pravi dobar blok i pogađa uz faul - 38:34.

16' Dva penala pogodio je Kaminski - 31:30. Razigrao se Amerikanac sa srpskim poreklom, a u igru je ušao Ognjen Kuzmić da pokuša da ga uspori. Nije u tome uspeo. Zakucao je centar Partizana za 33:32. Odmah je odgovorio Mitrović, pa na drugoj strani Avramović. Sjajan tempo košarke - 35:32.

FOTO: M. Vukadinović

15' Dožier pogađa za Partizan, Nejpir za Zvezdu. Igra se koš za koš 29:30.

14' Pogodio je Trifunović. Potom je jedan penal pogodio  Mitrović - 24:26, a trojku za crno-bele pogodio je Frenk Kaminski za prvo vođstvo Partizana 27:26. Otvoren šut za tri imao je Avramović, promašio je. Mitrović na drugoj strani ubacuje prve poene iz igre za goste večeras.

13' Pogodio je za tri Ledej. Nešto tvrđa igra, bez koša za sada Zvezda u drugoj deonici, te Sferopulos traži minut odmora.

11' Dožier je poenima otvorio poenima četvrtinu - 19:25.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 17:25

10'Blokirao je Smajlagić Jaga, pritom je po mišljenju sudija napravio faul. Dva penala izveo je brazilac uspešno oba penala - 17:25.

9' Pravi faul u napadu pri prodoru Jago dos Santos. Zanimljivo da je loptu na polovinu Zvezde preneo Smajlagić. Igrao je odličnu odbranu na Avramoviću Zvezdin Brazilac. Nije Dožier realizovao napad, potom Smajlagić pravi faul, a Tobi realizuje lak napad pod košem - 15:23. Još jednom potom Dožier sa poludistance biva neprecizan ali ispravlja Trifunović.

FOTO: M. Vukadinović

8' Naneli je pokušao jedan na jedan. Promašio je. Uspeo je Smajlagić da uhvati loptu, pritom ga je Tobi faulirao. Siguran je samo jednom bio centar Partizana za 15:21

6' Ušao je Miloš Teodosić i pogodio brzu trojku, a onda bez gledanja proigrao Gedraitisa za novu trojku 11:21.

5' Sjajno je organizovao domaći tim napad, a završio ga je zakucavanjem Kaminski. Raspoložen je Anđušić - trojka za 11:11. Upisuje sa druge strane Nejpir lake poene, potom Mitrović krade pa gubi loptu, a sve je završeno promašajem Anđušićem i zakucavanjem na lob pasu Bolomboja. Odlično mu je dodao Nejpir.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

PROČITAJTE JOŠ: OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Velike zvezde Hrvatske došle na derbi Partizan - Zvezda (FOTO)

4' Plus sedam Zvezde. Odlično je Davidovac fintirao, dodao do Mitrovića, koji je bio siguran u reketu. Napravio je nakon minuta odmora, koji je tražio Obradović, SMajlagić faul u napadu. Prekida Anđušić seriju Zvezde. Bolomboj je probao nakon toga protiv Smajlagića u reketu, neprecizan je.

3' Pokušao je Ledej u stilu Dirka Novickog, bio je neprecizan. Pokušao je Nejpir za tri, bio neprecizan, Gedraitis iz drugog napada bio je siguran 4:9.

2' Na drugoj strani lagano sada Bolomboj poentira. Kaminski u reketu biva fauliran upravo od strane Bolomboja. Imaće dva penala, pogodio je - 4:4.  Promašio je sada Gedraitis, imao drugi napad gostujući tim, a Džoel Bolomboj iskoristio je mismeč situaciju protiv Nanelija.

FOTO: M. Vukadinović

1' Počeo je derbi napadom Zvezde. Odlično su kombinovali Rokas Gedraitis i Bolomboj. Prvi je lagano poentirao - 0:2 Kod crno-velih prve poene postigao je Ledej.

19.55 - Ovacije je doživeo Željko Obradović, trener Partizana, prilikom izlaska na parket:

19.49 - Partizan je objavio pomenuti snimak ispred svlačionice, dok apsolutna tišina crveno-belih na društvenim mrežama pomalo plaši njene pristalice.

19.45 - Pre izlaska na teren, zanimljiva scena desila se ispred svlačionice Partizana.  Crno-beli su se okupili, a onda im je iskusni Danilo Anđušić poručio: "Bez obzira na sve, znamo koliko je ova pobeda važna i našim navijačima, i nama samima. Zato, borba do kraja i... da pobedimo!", poručio je Anđušić saigračima na engleskom, a Aleksa Avramović se prodrao "Ajmo, let's gooooo".

19.44 - Izalazak crno-belih na teren na kome su prošle sedmice dobili "večitog rivala" u Evroligi.

19.40 - Pre četiri dana, u pobedi Partizana nad Zvezdom u Evroligi, Ponitka nije igrao, a Panter je na terenu proveo skoro punih 28 minuta i za to vreme postigao osam poena, uz dve asistencije. Sa druge strane, na tom meču Nemanja Nedović i Branko Lazić nisu igrali za Zvezdu, a Hanga je za (poput Pantera) maltene 28 minuta, ubacio 11 poena, uz četiri skoka i dve asistencije. Dakle, više poena "fali" Zvezdi na ovom meču, tri, ali crno-belima nedostaje - kapiten...

19.30 - Problemi za "večite"! Na jednoj strani nema Mateuša Ponitke i Kevina Pantera, a na drugoj Nemanje Nedovića, Branka Lazića i Adama Hange. 

UOČI MEČA

Partizan je u poslednjem kolu izgubio od Mege, a na evroligaškom duelu zbog povrede je ostao bez Kevina Pantera. Dok crveno-beli imaju motiv revanša zbog poraza u evropskom duelu.

Što se ABA lige tiče, beogradski klubovi su uz Budućnost i Igokeu timovi sa najboljim startom u ABA ligi, što se po snazi oba sastava i očekivalo.

Otežavajuća okolnost za Partizan je povreda kapitena Kevina Pantera, kog neće biti dve nedelje na terenu, a svakako je Amerikanac u prethodne dve utakmice beležio loše partije. Veći teret u kreaciji poena će pasti na ostale bekove.

PET GODINA BEZ POBEDE GOSTA PRED PUBLIKOM

Poslednju pobedu tima koji gostuje u ABA ligi ostvarila je Crvena zvezda 23. novembra 2020. godine (85:86), ali tada se zbog virusa korona igralo bez publike.

Crveno-beli su takođe poslednji slavili pred gostujućim navijačima kada je bilo publike na tribinama 24. novembra 2018. godine (71:77).

REČ TRENERA PARTIZANA - Željko Obradović: Neka se nakon meča priča samo o košarci

- Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i sutra. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili u evroligaškoj utakmici naši navijači. Da sve protekne u košarkaškoj atmosferi i da se nakon meča priča samo o košarci, rekao je Obradović.

REČ TRENERA ZVEZDE - Janis Sferopulos: Daćemo sve od sebe, jako važna utakmica

- Po drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna, daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna, rekao je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)