KALINIĆ O SPORNOJ IZJAVI O KOSOVU: Loše su protumačili, to me mnogo boli! Kosovo je za mene deo Srbije

Novosti online

13. 10. 2021. u 11:59

NIKOLA Kalinić briljira u dresu Zvezde. Reprezentativac Srbije je već na početku sezone pokazao o kakvom se pojačanju radi.

КАЛИНИЋ О СПОРНОЈ ИЗЈАВИ О КОСОВУ: Лоше су протумачили, то ме много боли! Косово је за мене део Србије

FOTO: KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović/ABA liga

Trener Dejan Radonjić je dobio lidera na obe strane terena, ali i produženu ruku na parketu.

Kalina, borac bez mane i straha, jedino nije povratio ljubav navijača. "Delije" su ga dočekale čak i zvižducima kada je gostovao sa Fenerbahčeom u Beogradu, a za sve je kriva izjava reprezentativca Srbije vezana za Kosovo. 

- Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje - pričao je tada Kalinić i dodao da je Kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.

- Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta- rekao je tada Kalinić i žestoko uvredio navijače šampiona Srbije.

Sada, u ekskluzivnom intervjuu za Sport klub, Kalinić je govorio i o toj temi koja je opet aktuelna po njegovom povratku u crveno-beli dres.

- Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek - kaže Kalinić za Sport Klub i dodaje:

- Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne