ANĐUŠIĆ I KALINIĆ NOVI ŠERIFI: Dvojica Srba među sedmoricom košarkaša koji su obeležili prva dva kola Evrolige

Novosti online

12. 10. 2021. u 14:34

SPECIJALIZOVANI košarkaški portal Jurohups, u tekstu pod naslovom "Evroliga: Novi šerifi u gradu", izdvojio je sedmoricu košarkaša koji su obeležili prva dva kola u Evroligi, a među njima su i srpski igrači Danilo Anđušić i Nikola Kalinić.

АНЂУШИЋ И КАЛИНИЋ НОВИ ШЕРИФИ: Двојица Срба међу седморицом кошаркаша који су обележили прва два кола Евролиге

FOTO: KK Crvena zvezda


U obrazloženju se navodi da je Anđušić sjajno počeo sezonu u Monaku, u kojem je kao debitant zabeležio dve pobede na startu Evrolige, uz podsećanje da srpskom igraču ovo nije prvo učešće u najelitnijem klupskom takmičenju.

- Nekadašnji igrač Partizana prvi je strelac ekipe sa prosekom od 13,5 poena, uz sjajan procenat šuta za tri poena od 57 posto. Izaziva pažnju, baš kao i njegov novi tim - navodi se u tekstu Jurohupsa.

Reči hvale ovaj portal imao je i za Kalinića, povratnika u crveno-bele redove.

- Crvena zvezda je u dva teška gostovanja protiv Fenerbahčea i Makabija zabeležila po jednu pobedu i poraz, a ulogu lidera u timu desetkovanom povredama očekivano je preuzeo Nikola Kalinić - ističe specijalizovani košarkaški portal.

- On je demonstrirao sjajnu igru u odbrani, efikasnu u napadu i zasluženo se našao među najboljim igračima na startu Evrolige uz prosek od 14 poena, 7 skokova i 3 asistencije - navodi se u obrazloženju za Kalinića.

Među najzapaženijim igračima na početku sezone su i bivši košarkaš Crvene zvezde, sada prvi strelac Zenita, Džordan Lojd, kao i igrač Bajerna Dešon Tomas, krilo Uniksa Mario Hezonja, bek Žalgirisa Janis Strelnijeks i plejmejker Asvela Kris Džons.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest